Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Nyheter

Mer
Min side Logg ut

Fire personer pågrepet og siktet for drapet på Tina Jørgensen

Alle har eller har hatt tilknytning til Lyngdal i Vest-Agder.

 FIRE PÅGREPNE:  Politiet bekrefter at de har pågrepet og siktet i alt fire personer for drapet på Tina Jørgensen i Stavanger i år 2000.
FIRE PÅGREPNE: Politiet bekrefter at de har pågrepet og siktet i alt fire personer for drapet på Tina Jørgensen i Stavanger i år 2000. Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

STAVANGER (Dagbladet): I alt fire personer er pågrepet og siktet for drap eller medvirkning til drap på Tina Jørgensen i år 2000.

Alle de pågrepne og siktede har eller har hatt tilknytning til Lyngdal i Vest-Agder.

Det fortalte politioverbetjent Bjørn Kåre Dahl og politiadvokat Herdis Traa Rogaland-politiet på en pressekonferanse i kveld.

Pågrepet timer etter Onsdag morgen klokka 09.40 ble den første personen, en 36 år gammel mann fra Lyngdal i Vest-Agder pågrepet for drapet. Dette ble ikke kjent før torsdag formiddag.

Og bare timer etter at Rogaland politidistrikt meldte om den første pågripelsen, kom meldingen om at politiet hadde pågrepet enda en mann for drapet, også han 36 år gammel. Han ble pågrepet i Kristiansand.

Mann nummer tre ble pågrepet 17.55 hjemme i sin egen bolig, også han er født i 1979, i likhet med de to andre. Mann nummer fire ble pågrepet 19.50, han er imidlertid født i 1976.

- Det er polititaktiske grunner til at vi har valgt å pågripe personene på ulike tidspunkter, sier politioverbetjent Dahl.

Han la til at ingen av de fire personene som nå er pågrepet og siktet for det 15 år gamle drapet på Tina Jørgensen har vært i politiets søkelys i forbindelse med denne saken tidligere.

- Det er ikke noe forventer eller tro, men vi kan ikke utelukke at det kommer flere pågripelser, sier politiadvokat Herdis Traa.

Forsvant i 2000 Tina Jørgensen forsvant etter å ha vært ute på byen i Stavanger sentrum natt til 24. september 2000. 26. oktober ble hun funnet skjult i en kum ved en kirke på Jæren, tre mil unna.

I alle årene etter den uløste drapssaken, har det hele tida, med jevne mellomrom, kommet tips til politiet. I 2013 gjenåpnet de saken, men kom ingen vei.

Nylig fikk de derimot tips som førte dem til en 36 år gammel mann som de pågrep onsdag, i en bolig i Lyngdal. Det ble kjent torsdag.

Bare timer senere bekreftet politiet at de hadde pågrepet ytterligere en annen mann, også han 36 år gammel.

Nå skal det altså dreie seg om tre menn, alle 36 år gamle, som er pågrepet for drapet i 2000.

- Vil ikke gi flere opplysninger Tidligere i dag sa den første pågrepnes forsvarer, Odd Rune Torstrup, at de ville holde kortene tett til brystet, da de mener det er flere der ute som vet noe om saken.

 FUNNSTED:   Her ble Tina Jørgensen funnet død 26. oktober 2000. Siden den gang har drapet forblitt en uløst drapsgåte. Nå, 15 år senere, har politiet bekreftet at de har pågrepet og siktet to menn i saken. Foto: Alf Ove Hansen / SCANPIX
FUNNSTED: Her ble Tina Jørgensen funnet død 26. oktober 2000. Siden den gang har drapet forblitt en uløst drapsgåte. Nå, 15 år senere, har politiet bekreftet at de har pågrepet og siktet to menn i saken. Foto: Alf Ove Hansen / SCANPIX Vis mer

- Vi holder kortene tett, og gir ikke ut mer opplysninger om saken. Det er fordi det er mennesker der ute i samfunnet som vet ting om saken, og som vil bli avhørt. Det er i klienten vår sin interesse at ingenting lekker ut, sa han.

Dagbladet oppdaterer saken!

 DREPT:  Tina Jørgensen forsvant 24. september 2000. Hun ble funnet død en drøy måned senere, den 26. oktober. Arkivfoto: Politiet / SCANPIX
DREPT: Tina Jørgensen forsvant 24. september 2000. Hun ble funnet død en drøy måned senere, den 26. oktober. Arkivfoto: Politiet / SCANPIX Vis mer
Utforsk andre nettsteder fra Aller Media