TENTE BÅL I GATENE: Demonstrantene markerte sin motstand mot Oslo kommunes utkastelse av husokkupantene i Hausmannsgate 42. Foto: Øistein Norum Monsen
TENTE BÅL I GATENE: Demonstrantene markerte sin motstand mot Oslo kommunes utkastelse av husokkupantene i Hausmannsgate 42. Foto: Øistein Norum MonsenVis mer

Fire personer pågrepet under demonstrasjon i Oslo

Demonstranter angrep politiet med stein, maling, glass og flasker. Politiet vil holde området under oppsikt i natt.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

||| (Dagbladet): Fire personer er pågrepet i forbindelse med demonstrasjonen i Hausmannsgate i Oslo i kveld, opplyser operasjonsleder Ola Krokan ved Oslo politidistrikt til Dagbladet.


Disse ble pågrepet i forbindelse med skadeverk på stedet, og var blant 100 - 150 personer som i 18-tida startet en protest mot at 15 husokkupanter ble kastet ut fra Hausmanns gate 42 torsdag morgen.

Utkastelsen skjer etter at Oslo kommune i forrige uke fikk tillatelse fra Oslo byfogdembete til å tømme bygget på grunn av brannfare. Beboerne sier de har utbedret bygget siden brannvesenets befaring. Okkupantene mener kommunen bruker brannfaren som unnskyldning for å kaste dem ut.

Da Dagbladet var på stedet i 23-tida hadde flesteparten av demonstrantene trukket seg unna etter at politiet i hele kveld har kjempet seg fram for å slukke bål som har skjedd flere steder, blant annet rett utenfor Hausmania, i tillegg til et i Deichmansgate og et i Rostedsgate.

For å komme seg fram ble det kastet fem-seks tåregassgranater mot demonstrantene, som svarte med å kaste flasker, brostein og andre gjenstander mot politiet.

Politiet, utstyrt med hjelm og skjold, har tatt oppstilling og blokkerer kvartalet og innfartsveiene til Hausmania. Krokan vil ikke kommentere hvor lenge politiet vil sperre av kvartalet.


- Vi vil være der så lenge det er nødvendig, og vil holde området under oppsikt gjennom natta. Akkurat nå er det rolig, men vi holder alle mulighetene åpne, sier Krokan.

Av strategiske årsaker ønsker ikke politiet å opplyse hvor mange politifolk som har deltatt i aksjonen mot demonstrantene, og ønsker heller ikke å kommentere konkrete hendelser.

Politiet oppfordrer folk til å holde seg innendørs og ikke oppsøke området i løpet av natta.

KNUSTE HANDLEVOGNER: Demonstrantene markerte sin motstand mot Oslo kommunes utkastelse av husokkupantene i Hausmannsgate 42. Foto: Øistein Norum Monsen
KNUSTE HANDLEVOGNER: Demonstrantene markerte sin motstand mot Oslo kommunes utkastelse av husokkupantene i Hausmannsgate 42. Foto: Øistein Norum Monsen Vis mer