Fire personer pågrepet under demonstrasjon i Oslo

Demonstranter angrep politiet med stein, maling, glass og flasker. Politiet vil holde området under oppsikt i natt.

TENTE BÅL I GATENE: Demonstrantene markerte sin motstand mot Oslo kommunes utkastelse av husokkupantene i Hausmannsgate 42. Foto: Øistein Norum Monsen
TENTE BÅL I GATENE: Demonstrantene markerte sin motstand mot Oslo kommunes utkastelse av husokkupantene i Hausmannsgate 42. Foto: Øistein Norum Monsen Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert
Sist oppdatert

||| (Dagbladet): Fire personer er pågrepet i forbindelse med demonstrasjonen i Hausmannsgate i Oslo i kveld, opplyser operasjonsleder Ola Krokan ved Oslo politidistrikt til Dagbladet.

Disse ble pågrepet i forbindelse med skadeverk på stedet, og var blant 100 - 150 personer som i 18-tida startet en protest mot at 15 husokkupanter ble kastet ut fra Hausmanns gate 42 torsdag morgen.

Utkastelsen skjer etter at Oslo kommune i forrige uke fikk tillatelse fra Oslo byfogdembete til å tømme bygget på grunn av brannfare. Beboerne sier de har utbedret bygget siden brannvesenets befaring. Okkupantene mener kommunen bruker brannfaren som unnskyldning for å kaste dem ut.

Da Dagbladet var på stedet i 23-tida hadde flesteparten av demonstrantene trukket seg unna etter at politiet i hele kveld har kjempet seg fram for å slukke bål som har skjedd flere steder, blant annet rett utenfor Hausmania, i tillegg til et i Deichmansgate og et i Rostedsgate.

For å komme seg fram ble det kastet fem-seks tåregassgranater mot demonstrantene, som svarte med å kaste flasker, brostein og andre gjenstander mot politiet.

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer