Fire personer siktet for MH17-nedskytingen i 2014

Tre russere og en ukrainer er siktet for å ha skutt ned passasjerflyet som drepte nesten 300 mennesker.

Video originally published on dagbladet.no/dbtv.no on 16.07.2015 INGEN OVERLEVENDE: Restene av passasjerflyet som falt ned over Ukraina 17. juli 2014. Kroppsdeler lå spredd over et stort område. Arkivvideo: Reuters Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert
Sist oppdatert

Fire personer er siktet for MH17-nedskytningen i 2014. Det opplyser den internasjonale gruppen som etterforsker nedskytingen på en pressekonferanse i Nederland onsdag.

Nesten 300 mennesker døde da Malaysia Airlines Flight MH17 ble skutt ned over Øst-Ukraina 17. juli 2014, nå er fire siktet. Det er utstedt internasjonal arrestordre på disse fire og de vil straffeforfølges i Nederland, skriver Sky News.

Tre av personene er russere og en er ukrainer. De tre russiske mistenkte antas å være bosatt i Russland, mens den ukrainske mistenkes å være bosatt i Øst-Ukraina.

Alle fire skal ha befunnet seg i Øst-Ukraina 17. juli 2014, da flyet ble skutt ned.

Etterforskningsgruppen ledes av nederlandske myndigheter og har også malaysiske, australske, belgiske og ukrainske representanter. I tillegg til fysiske bevis, har gruppen også gått gjennom bilder, filmopptak og vitneforklaringer.

Saksadvokaten sier at etterforskningsgruppen ikke vil be om utlevering av de fire mistenkte, ettersom Russland og Ukraina ikke tillater at deres statsborgere blir utlevert for en straffesak, men appellerer til samordning mellom landene.

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer