Fire personer siktet for MH17-nedskytingen i 2014

Tre russere og en ukrainer er siktet for å ha skutt ned passasjerflyet som drepte nesten 300 mennesker.

Video originally published on dagbladet.no/dbtv.no on 16.07.2015 INGEN OVERLEVENDE: Restene av passasjerflyet som falt ned over Ukraina 17. juli 2014. Kroppsdeler lå spredd over et stort område. Arkivvideo: Reuters Vis mer

Fire personer er siktet for MH17-nedskytningen i 2014. Det opplyser den internasjonale gruppen som etterforsker nedskytingen på en pressekonferanse i Nederland onsdag.

Nesten 300 mennesker døde da Malaysia Airlines Flight MH17 ble skutt ned over Øst-Ukraina 17. juli 2014, nå er fire siktet. Det er utstedt internasjonal arrestordre på disse fire og de vil straffeforfølges i Nederland, skriver Sky News.

Tre av personene er russere og en er ukrainer. De tre russiske mistenkte antas å være bosatt i Russland, mens den ukrainske mistenkes å være bosatt i Øst-Ukraina.

Alle fire skal ha befunnet seg i Øst-Ukraina 17. juli 2014, da flyet ble skutt ned.

Etterforskningsgruppen ledes av nederlandske myndigheter og har også malaysiske, australske, belgiske og ukrainske representanter. I tillegg til fysiske bevis, har gruppen også gått gjennom bilder, filmopptak og vitneforklaringer.

Saksadvokaten sier at etterforskningsgruppen ikke vil be om utlevering av de fire mistenkte, ettersom Russland og Ukraina ikke tillater at deres statsborgere blir utlevert for en straffesak, men appellerer til samordning mellom landene.

De mistenkte sies å ha «samarbeidet tett» for å få tak i missilsystemet som ble brukt til å skyte ned flyet.

Rettssaken vil begynne 9. mars 2020.

Boeing 777-flyet som var på vei fra Amsterdam til Malaysia, ble skutt ned 17. juli 2014. Alle de 298 om bord ble drept i nedskytningen, de fleste av dem var nederlendere.