DRAPSFORSØK: Fire personer skal være skadd etter at et ukjent antall gjerningsmenn åpnet ild mot personer i  Östberga sør Stockholm. Foto: TT 
DRAPSFORSØK: Fire personer skal være skadd etter at et ukjent antall gjerningsmenn åpnet ild mot personer i  Östberga sør Stockholm. Foto: TT Vis mer

Fire personer skal være skadd etter flere skyteepisoder i Stockholm

Et ukjent antall gjerningsmenn skal ha åpnet ild.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

(Dagbladet): Fire personer skal være skadd etter at maskerte gjerningsmenn åpnet ild på to forskjellige steder i Stockholm, melder Expressen.

Trodde det var en trafikkulykke

I 21-tiden ble politiet varslet om at det var løsnet skudd i Östberga sør i byen.

- Det var flere som ringte inn og fortalte oss at de hørte fem til seks skudd rett etter hverandre, sier Albin Näverberg, pressetalsmann ved politiet i Stockholm om hendelsen i Östberga til nyhetsbyrået TT.

Ifølge Aftonbladet er de skadede en mann og en kvinne i 20-åra, men disse opplysningene er ikke bekreftet av politiet. De to ble funnet utendørs og skal være truffet i beinet og armen. Skuddskadene skal ikke være livstruende.

- Først fikk vi melding om at det var en trafikkulykke med veltet personbil og skadde personer, men det viste seg å være en skyteepisode, sier Emil Skoglund ved redningssentralen til avisa.

Ifølge Aftonbladet mistenker politiet at det kan dreie seg om et oppgjør mellom kriminelle grupper.

Melding om ny skyting

ETTERFORSKER: Politiet mistenker at det kan dreie seg om et oppgjør mellom ulike kriminelle grupper. Foto: Pontus Lundahl / NTB scanpix
ETTERFORSKER: Politiet mistenker at det kan dreie seg om et oppgjør mellom ulike kriminelle grupper. Foto: Pontus Lundahl / NTB scanpix Vis mer

En time senere, klokka 22.09, fikk politiet melding om en ny skyteepisode i Tensta i den vestlige delen av Stockholm.

Ifølge Expressen ble to menn i 20-åra kjørt til sykehus med skuddskader, men politiet er likevel forsiktige med å knytte de to hendelsene opp mot hverandre.

- Det er langt fra hverandre geografisk og i ulike deler av Stockholm, men vi kan ikke utelukke noe, sier Albin Birch bark Berg til Aftonbladet.

Ifølge Aftonbladet skal en av mennene ha blitt skutt omtrent ti ganger.

Ifølge avisa jager politiet nå et ukjent antall gjerningsmenn som vitner har sett forlate Östberga i bil.