ZIKA: Mange barn fødes med zikaviruset i Latin-Amerika. Nå er også fire personer trolig smittet lokalt i USA: Foto: AP Photo/Felipe Dana
ZIKA: Mange barn fødes med zikaviruset i Latin-Amerika. Nå er også fire personer trolig smittet lokalt i USA: Foto: AP Photo/Felipe DanaVis mer

Fire personer smittet av zikaviruset i Florida - trolig smittet lokalt

Trolig lokal zikasmitte i Florida.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Fire personer som er smittet av zikaviruset i den amerikanske delstaten Florida, er trolig smittet lokalt, opplyser delstatsmyndighetene.

Det var på en pressekonferanse fredag at Floridas guvernør Rick Scott opplyste at de fire personene trolig har blitt smittet av mygg i Florida – noe som i så fall er første gang mygg har spredt zikasmitten på det amerikanske fastlandet.

Scott opplyste at myndighetene så langt ikke har funnet mygg i Florida med zikasmitte, men at de altså likevel mener de fire smittetilfellene ikke kan knyttes til reiser i utlandet.

De fire personene antas å ha blitt smittet i samme område rett nord for Miami sentrum. Amerikanske myndigheter ba torsdag om at all blodoverføring stanses i Miami-distriktet som følge av muligheten for lokal zikasmitte.

Det er bred vitenskapelig enighet om at zikavirus kan forårsake Guillain-Barré syndrom, mikrokefali og andre nevrologiske komplikasjoner.

Mikrokefali er en nevrologisk tilstand hos nyfødte som innebærer at hodeskallen er liten, som regel et resultat av at hjernen har utviklet seg unormalt i fosterlivet.

(NTB)