Fire personer truffet av lynet

Én av dem skal være lettere skadd. Alle fire er fraktet til Ålesund sykehus med helikopter.

FIRE TRUFFET AV LYNET.

Alle fraktet til Ålesund sykehus. En med lettere skader.

Foto: FRIDGEIR WALDERHAUG/ Dagbladet
FIRE TRUFFET AV LYNET. Alle fraktet til Ålesund sykehus. En med lettere skader. Foto: FRIDGEIR WALDERHAUG/ DagbladetVis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

ÅLESUND/OSLO (Dagbladet): Alle fire er reddet ned med redningshelikopter, får Dagbladet opplyst av Leif Bergem-Ohr i Nordmøre og Romsdal politidistrikt.

De er blitt fraktet med luftambulanse til Ålesund sykehus, bekrefter AMK Nordmøre og Romsdal. To var to personer i hvert helikopter som landet ved sykehuset. En av de som  ble reddet ble tatt ut av helikopteret på båre. Tre personer gikk selv ut av helikopteret.

Kommunikasjonsrådgiver Roland Mauseth ved Helse Møre og Romsdal sier til Dagbladet at fire personer er kommet til sykehuset for undersøkelser.

- En mann i 50 åra har lette til moderate skader. De tre andre personene har foreløpig ingen påviste skader, men det blir på sykehuset til observasjon, sier Mauseth.
 
Bedre vær - Været i området har bedret seg, og det ble vurdert som trygt å fly helikopter i området, sier Ohr i Nordmøre og Romsdal politidistrikt til Dagbladet.

Er du i Åndalsnes? Send tips og bilder til SMS til 2400.

Hovedredningssentralen Sør-Norge fikk melding om hendelsen klokka 14.49, opplyser vakthavende redningsleder Eric Willassen til NTB.

- Hardere skadd - En av dem beskrives som hardere skadd enn de andre, sier operasjonsleder Leif Bergem-Ohr i Nordmøre og Romsdal politidistrikt.

Politi, luftambulanse og Røde Kors har rykket ut for å få de skadde ned fra fjellet tidligere i ettermiddag.

De fire varslet selv redningssentralen om ulykken, som skjedde på nordenden av Mjølvafjellet i Romsdal.

- Vi jobber fremdeles med å få klarhet i hvem de er, men til nå tyder det på at det er tre menn og en kvinne fra Norge i alderen 32-55. Flere av dem har likt etternavn, sier Ohr.

REDNINGSAKSJON:  Her redder luftambulansen de turistene ned fra Mjølvafjellet. Foto: Karen Kavli Setnes / Åndalsnes avis
REDNINGSAKSJON: Her redder luftambulansen de turistene ned fra Mjølvafjellet. Foto: Karen Kavli Setnes / Åndalsnes avis Vis mer