Fire politifolk fikk 63 anmeldelser

Fire sto for 63 av de 101 sakene Spesialenheten gikk videre med i fjor.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Fire politibetjenter sto for 63 av de 101 sakene Spesialenheten for politisaker gikk videre med i fjor.

Noen få som drar opp

- Det er viktig å merke seg at det er noen få tjenestemenn som drar opp statistikken, påpeker assisterende sjef ved Spesialenheten, Johan Martin Welhaven, i siste utgave av politiets eget bransjeblad Norsk Politi.

Den ene av de fire ble i fjor dømt til fengsel i to år for menneskesmugling, grovt underslag av penger og våpen, samt tyveri av nødpass. Vedkommende jobbet i Oslo politidistrikt.

To fra Follo

To saker kommer fra Follo politidistrikt. Den ene tjenestemannen var anklaget for å ha befølt en rekke kvinner under avhør. Han ble frifunnet for så godt som alle anklagepunktene i lagmannsretten nylig. En annen politimann i Follo ble anklaget for maktmisbruk i pågripelsessituasjon. Mannen ble frikjent under dissens i lagmannsretten, men saken ble påkjært til Høyesterett som opphevet dommen og ba om ny behandling i lagmannsretten. Saken er fremdeles ikke avgjort.

Brøt taushetsplikten

Den fjerde saken dreier seg om en tjenestekvinne i Telemark politidistrikt som ble idømt en bot på 10.000 kroner og fradømt retten til å jobbe i politiet i fem år, på grunn av blant annet underslag og brudd på taushetsplikten.

Totalt mottok Spesialenheten for politisaker i fjor 904 anmeldelser, hvorav 101 endte med påtale. Av disse endte 26 med forelegg, 8 med siktelse, 64 med tiltalebeslutning og 3 saker fikk påtaleunnlatelse.

(NTB)