Fire raketter mot USAs hovedkvarter i Bagdad

Minst fire raketter ble i kveld avfyrt mot okkupasjonsmaktens hovedkvarter i Bagdad. Ingen ble såret, opplyser en amerikansk offiser til nyhetsbyrået AFP.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Rakettene havnet innenfor den såkalte grønne sonen, som er det avsperrede området hvor okkupasjonsmakten har hovedkvarter.

En rakett landet like ved hovedporten til Saddam Husseins tidligere presidentpalass, mens en annen havnet på en parkeringsplass, hvor den ødela flere biler.

Vitner fortalte tirsdag kveld at de kunne se røyksøyler stige opp fra området ved den grønne sonen etter å ha hørt flere kraftige eksplosjoner. Ifølge BBCs korrespondent i Bagdad var det snakk om minst åtte eksplosjoner i løpet av få minutter.

Vitner forteller også at eksplosjonene kom i to omganger med en halvtimes mellomrom. De tre første hørtes ut som granatangrep, mens de neste var kraftigere.

Okkupasjonsmaktens hovedkvarter er de siste ti dagene blitt angrepet med granater en rekke ganger. 4. november ble tre amerikanske soldater såret, men ingen er blitt drept og de materielle skadene har vært små. Bygningene var før invasjonen palasset til eks-president Saddam Hussein.

(NTB-Reuters-AFP)