Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Nyheter

Mer
Min side Logg ut

Fire reddet fra brennende fiskebåt

Kom seg i redningsflåte ved Fedje.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

(Dagbladet.no): Fire personer er nå hentet opp fra en redningsflåte etter at de raskt måtte evakuere den 62 fot lange fiskebåten «Husby Junior» utenfor Fedje i Hordaland sent i kveld.

Hovedredningssentralen i Sør-Norge fikk i 21.20-tida melding om at båten sto i full fyr, og dirigerte både nærliggende fartøy og et Sea King redningshelikopter til området.

- De fire ble plukket opp av en losbåt før helikopteret kom fram, og alle skal være i god behold, opplyser redningsleder Stein-Jarle Langvik til Dagbladet.no.

Kystvakten tar nå hånd om fiskefartøyet, som fremdeles brenner. Det blåser friskt og regner i område, men det skal ikke ha vært akutt fare for fiskernes liv. De måtte imidlertid klare seg på egen hånd i rundt tre kvarter før losbåten kom til unnsetning.

- Jeg har forstått det som de rakk å få på seg overlevelsesdrakter før de gikk i redningsflåten, sier Langvik.

Årsaken til den dramatiske brannen er foreløpig ikke kjent.

Utforsk andre nettsteder fra Aller Media
Kode24 - nettavis om utvikling og koding Elbil24.no -  nyheter om elbil KK.no - Mote, interiør, og tips Sol.no - De viktigste nyheter fra nettsider i Norge Vi.no - Quiz, kryssord og nyttig informasjon Dinside.no - teknologi, økonomi og tester Se og Hør - Kjendis og underholdning Lommelegen.no - helse, symptomer og behandling