Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Nyheter

Mer
Min side Logg ut

Fire reddet fra grunnstøtt båt

Fire personer er hentet opp med helikopter etter at en båt grunnstøtte ved Skrøslingen utenfor Nøtterøy i Vestfold natt lørdag.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Hovedredningssentralen Sør-Norge fikk melding om grunnstøtingen klokken 4.50 og koordinerte redningsaksjonen.

- Det var litt forvirring i begynnelsen, da båtføreren oppga at de lå ved et fyr på den andre siden av fjorden, men etter nærmere konsultasjon med GPS-en om bord, viste det seg at han fortsatt var på vestsiden, forteller redningsleder Asbjørn Viste til NTB. Han sier det var ressurser i nærheten, slik at de raskt hadde båter og helikopter på stedet for å bistå.

- Det begynte å haste litt, ettersom båten tok inn vann, og de om bord begynte å bli våte på beina.

En losbåt fra Hvasser og en redningsskøyte ligger ved båten. Den ligger allerede dypt i vannet, og med mindre redningsmannskapene kan gjøre noe raskt, så kommer den til å synke.

- Men det viktigste er at folkene er reddet, understreker redningslederen. De skal etter forholdene ha det fint om bord på redningshelikopteret fra Rygge.

- Det er lege på helikopteret, så de kommer uansett til å bli godt tatt vare på.

Viste opplyser at det var lett bris og oppholdsvær i området der båten grunnstøtte. Skrøslingen fyr ligger øst for Vrengensundet mellom Tjøme og Nøtterøy.

(NTB)

Instagram Følg @dagbladet.no på Instagram
Utforsk andre nettsteder fra Aller Media