Fire røykskadd av t-banebrann

Fire personer måtte sendes til sykehus etter at det begynte å brenne på Jernbanetorget t-banestasjon i Oslo rett før rushet.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

En T-banefører og tre vektere ble sendt til legevakten med røykskader etter en brann i et sikringsskap på Jernbanetorget T-banestasjon i Oslo tirsdag ettermiddag.

Til sammen tre T-banestasjoner ble evakuert.

- Det var et branntilløp med påfølgende røykutvikling i et sikringsskap på østgående perrong på Jernbanetorget stasjon. Vi evakuerte stasjonene Grønland, Stortinget og Jernbanetorget på grunn av røykutviklingen, sier operativ uteleder Lasse Alver i Oslo politidistrikt til NTB.

Politiet fikk melding om brannen klokken 15.22.

Ingen passasjerer ble skadd i brannen, men tre vektere og en T-banefører ble kjørt til legevakten med røykskader. De ble ifølge politiet ikke alvorlig skadd.

Politiet kjenner ikke årsaken til brannen, men operasjonsleder Olaf Erdal i Oslo politidistrikt sier til NTB at den trolig skyldes en kortslutning i en kabel.

Informasjonssjef Bjørn Rydmark i Oslo Sporveier sier til Aftenpostens nettutgave at T-banen vil bli stengt mellom stasjonene Brynseng og Majorstuen frem til onsdag morgen. Tunnelsystemet i Oslo sentrum må luftes og skadene repareres etter brannen.

- Det tar atskillig lengre tid enn først antatt å fjerne all røyken fra tunnelene og T-banestasjonene i sentrum, sier Rydmark.

På strekningen mellom Brynseng og Majorstuen var det tirsdag kveld satt inn busser.

(NTB)