Fire russ siktet etter pingvintyveriet, risikerer fengselsstraff

Pågrepet i natt, løslatt etter avhør.

I PARKEN: De tre pingvinkyllingene som ble stjålet fra Atlanterhavsparken i Ålesund natt til torsdag, er trolig ikke i live. Fire russ er siktet for å stå bak tyveriet. Disse tre pingvinene ble fotografert i parken i dag. Foto: Marius Simensen / NTB scanpix
I PARKEN: De tre pingvinkyllingene som ble stjålet fra Atlanterhavsparken i Ålesund natt til torsdag, er trolig ikke i live. Fire russ er siktet for å stå bak tyveriet. Disse tre pingvinene ble fotografert i parken i dag. Foto: Marius Simensen / NTB scanpix Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert
Sist oppdatert

(Dagbladet): Fire personer født i 1996 er siktet av politiet i Ålesund etter at tre pingvinkyllinger og ett egg ble stjålet fra Atlanterhavsparken i går, bekrefter politiadvokat Yngve Skovly til Dagbladet.

- De er siktet etter dyrevelferdsloven § 14 b: å «hensette dyr i hjelpeløs tilstand», sier Skovly til Dagbladet.

De fire ble pågrepet og tatt inn til avhør, før de ble løslatt i dag.

- I tillegg til avhør har vi ransaket dem, og tatt beslag i noen mobiltelefoner, sier Skovly.

- I en skikkelig skvis Advokat Axel Lange er oppnevnt som forsvarer til en av de som er siktet i saken. Han forteller at hans klient, en mann på 18 år, erkjenner å ha vært på området, men at han ikke erkjenner å ha tatt noen pingviner.

- Han kjenner ikke til at pingvinene ble tatt, eller hvem som har tatt dem. Han føler seg satt i en skikkelig skvis, sier Lange til Dagbladet.

Han forteller videre at hans klient opplevde pågripelsen som dramatisk.

- Han er ikke hengt ut med navn, men han ble hentet med stort politioppbud natt til i dag. Da hadde han noen timer i forveien tilbudt seg å komme inn for å avgi forklaring, så han føler seg litt dårlig behandla, sier han.

Les artikkelen gratis

Logg inn for å lese eldre artikler. Det koster ingenting, gir deg tilgang til arkivet vårt og sikrer deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.