Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Nyheter

Mer
Min side Logg ut

Fire russiske etterretningsfolk siktet for landsforræderi

Ble pågrepet forrige uke. 

FIRE SIKTET: Tre medlemmer av FSB og et medlem av datasikkerhetsselskapet Kaspersky er siktet for landsforræderi. Foto: Reuters / Sputnik / NTB Scanpix
FIRE SIKTET: Tre medlemmer av FSB og et medlem av datasikkerhetsselskapet Kaspersky er siktet for landsforræderi. Foto: Reuters / Sputnik / NTB Scanpix Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Russiske eksperter på datasikkerhet fra sikkerhetstjenesten FSB og datasikkerhetsselskapet Kaspersky er formelt blitt siktet for landsforræderi.

Det melder russiske nyhetsbyråer.

Saken ble kjent i forrige uke, da tre medlemmer av FSB og et medlem av ledelsen i Kaspersky Lab ble pågrepet. Russiske myndigheter har så langt ikke kommentert saken, som har vekket oppsikt og ført til mange spekulasjoner om hva som ligger bak.

Teoriene dreier seg særlig om to temaer, en maktkamp innen de russiske etterretnings- og sikkerhetstjenestene og den russiske hackingen av det amerikanske presidentvalget.

FSB-tjenestemennene Sergej Mikhailov og Dmitrij Dokutsjajev og Ruslan Stojanov fra Kaspersky ble ifølge advokaten Ivan Pavlov siktet for forræderi onsdag, melder Interfax og Tass.

Pavlov opplyser til AP at han representer den fjerde personen som er pågrepet i saken. Vedkommende er ikke navngitt.

Ifølge det russiske nyhetsbyrået Interfax bekreftet Pavlov i går at hans klient er siktet for landsforræderi som har vært til fordel for USA.

- Jeg vet ikke med de andre, men min klient har innrømmet straffskyld, sa advokaten.

I dag skriver nyhetsbyrået at «CIA ikke vil kommentere påstandene om at de som er pågrepet og siktet for landsforræderi og hacking blir anklaget for å ha overført sensitiv informasjon.»

Interfax mener å ha snakket med kilder tett på prosessen, som hevder at to av de siktede skal ha overlevert sensitiv informasjon til CIA.

(Dagbladet/NTB)

Utforsk andre nettsteder fra Aller Media
Kode24 - nettavis om utvikling og koding Elbil24.no -  nyheter om elbil KK.no - Mote, interiør, og tips Sol.no - De viktigste nyheter fra nettsider i Norge Vi.no - Quiz, kryssord og nyttig informasjon Dinside.no - teknologi, økonomi og tester Se og Hør - Kjendis og underholdning Lommelegen.no - helse, symptomer og behandling