Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Nyheter

Mer
Min side Logg ut

- Fire russiske missiler «falt over Iran»

Skulle egentlig treffe Syria.

 AVFYRER MISSILER:  Et russisk krigsskip avfyrer missiler fra Kaspihavet. Bildet er fra en video Russlands myndigheter offentliggjorde onsdag. Foto: NTB Scanpix
AVFYRER MISSILER: Et russisk krigsskip avfyrer missiler fra Kaspihavet. Bildet er fra en video Russlands myndigheter offentliggjorde onsdag. Foto: NTB Scanpix Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

(Dagbladet): Fire russiske missiler som ble skutt mot Syria fra Kaspihavet, skal ha falt over Iran.

Det melder BBC.

Den britiske rikskringkasteren siterer anonyme regjeringskilder i USA, som ifølge BBC legger til at det er uklart om missilene har gjort noe eller skade.

Ifølge BBC skal Russlands forsvarsdepartement ikke ha ønsket å kommentere saken. Også CNN melder at fire missiler skal ha endt sin ferd mot Syria i Iran.

De skriver at det også per nå er uklart hvor missilene har landet, men melder samtidig at det ikke ennå har kommet noen uttalelse fra Iran om den amerikanske informasjonen.

Russiske kampfly angrep tirsdag våpenlagre og kjøretøy som skal tilhøre Den islamske stat (IS) i Palmyra, ifølge syrisk statlig fjernsyn. Også angivelige IS-mål i Aleppo-provinsen nord i landet ble rammet av russiske flyangrep tirsdag. Russland avviste senere tirsdag at landet utførte flyangrep mot Palmyra.

Onsdag kom meldingen om at Russland til da hadde avfyrt 26 missiler mot Syria.

Russland, som er nær alliert med president Bashar al-Assad, innledet flyangrepene mot opprørsmål i Syria onsdag for ei uke siden.

Den russiske tilstedeværelsen i Syria har blitt kraftig kritisert, blant annet av USA, som står i spissen for en internasjonal koalisjon med mål om å bekjempe IS i Irak og Syria.


Dagbladet oppdater saken.

Utforsk andre nettsteder fra Aller Media