Fire såret i angrep på USAs hovedkvarter i Irak

Minst fire soldater ble såret da USAs hovedkvarter i Bagdad ble angrepet av raketter eller granater tirsdag kveld.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

- Det inntraff tre eksplosjoner, og fire personer fra koalisjonen ble såret. En ble behandlet på stedet og de tre andre ble fraktet til sykehus, sa en talsmann for okkupasjonsstyrkene, oberstløytnant Jim Cassella.

Sikkerhetsvakten Mohammad Shikri sa han hadde sett mange soldater løpe rundt i panikk. Andre vitner sa de hadde sett to raketter treffe hovedkvarteret, og at røyk steg opp etterpå.

Det er ikke kjent hva som forårsaket eksplosjonene i hovedkvarteret, som er et av tidligere president Saddam Husseins palasser på vestbredden av elva Tigris. Cassella sa at det ikke er klart hvor angrepene kom fra, men at det antakelig dreier seg om raketter eller granater.

Området rundt hovedkvarteret er kjent som den grønne sonen, der store konsentrasjoner av amerikanske militære er stasjonert. Også boligen til administrasjonens leder Paul Bremer, et militærsykehus og Rashid-hotellet befinner seg i den grønne sonen.

Mandag kveld ble også området rammet av tre raketter. En av dem traff en bygning tilhørende den amerikanske hæren, men ingen ble såret.

(NTB)