Fire såret i israelsk helikopterangrep i Gaza

Tre forbipasserende og en militant palestiner ble såret da et israelsk kamphelikopter fyrte av to raketter mot bilen til tre aktivister i den nordlige delen av Gazastripen søndag.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Tidligere på dagen ble to mennesker drept da en boligblokk ble rasert under en israelsk militæraksjon i Beit Lahiya, lengst nord på Gazastripen.

De tre medlemmene av Islamsk jihad befant seg i en bil mellom Beit Lahiya og flyktningleiren Jabalya da de ble angrepet av et Apache-helikopter.

Mennene sprang fra bilen da de ble angrepet, men sjåføren ble likevel såret. Også en politimann, en ungdom og en tredje tilfeldig forbipasserende ble såret i det målrettede angrepet.

Ifølge Islamsk jihad var en av organisasjonens feltkommandanter i bilen. Han var åpenbart målet for aksjonen, men unnslapp uskadd.

Det andre angrepet ble innledet litt før midnatt lørdag kveld da et 30-tall pansrede kjøretøyer, støttet av kamphelikoptere, rullet inn i byen. Israelske soldater og palestinske militante skjøt mot hverandre i de smale gatene, mens sivile jublet for palestinerne.

Da israelerne trakk seg ut tre timer senere, var en 32 år gammel mann død og et 20-tall mennesker såret i skytingen. I tillegg ble en eldre mann funnet død i ruinene av en bygning som ble jevnet med jorda.

Til sammen sprengte israelerne tre bygninger som tilhørte aktivister fra Hamas og Islamsk jihad. En av bygningene var en tre etasjers boligblokk der det bodde flere familier.

(NTB)