Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Nyheter

Mer
Min side Logg ut

Fire SAS-topper går av

Avtroppende direktør sier kostnadene må ned.

GÅR AV: SAS-direktør Ola Strand, og tre andre SAS-topper, meldte sin avgang tirsdag ettermiddag. Foto: Eivind Pedersen
GÅR AV: SAS-direktør Ola Strand, og tre andre SAS-topper, meldte sin avgang tirsdag ettermiddag. Foto: Eivind Pedersen Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

||| (Dagbladet.no): Onsdag ettermiddag ble det klart at SAS-direktør Ola Strand, personalsjef Svein Oppegaard, operativ direktør Dag Falk-Petersen og kommunikasjonsdirektør Thomas Midteide skal forlate SAS Norge.

Det er Gorm Frimannslund som vil bli ny direktør for SAS i Norge. Han tiltrer stillingen 1. november.

Går til Coop
Avtroppende direktør Ola Strand har allerede har takket ja til en stilling som konsernsjef i Coop Norge.

- Vi stenger hovedkontoret på Fornebu, og antall ansatte i ledelse og administrasjon er kuttet betydelig. Det er nødvendig å få ned kostnadene i SAS, sier Ola Strand til TV2.

Kommunikasjonsdirektør Thomas Midteide går til DnB Nor, hvor han blir pressesjef.

- Utfordrende fase
- SAS i Norge er inne i en utfordrene fase av omstillinger og omorganiseringer, sier visekonsernsjef i SAS Group John Dueholm i en pressemelding.

SAS innrømmer altså at det er krevende tider for konsernet, men kommunikasjonsdirektør Richard Kongsteien sier at alle fire har gått på eget initivativ.

- Hovedårsaken til at alle går samtidig er at flere av dem så det som naturlig å bli til avviklingen av SAS Norge AS var fullført. De har fått svært attraktive jobbtilbud andre steder, og vi har visst om dette en stund, sier Kongsteien til Dagbladet.no.

- Forståelig
- Forstår du at det kan se merkelig ut at alle går samtidig?

- Ja, jeg kan forstå det. Men det er forståelig at de som sitter på toppen begynner å se seg rundt under en slik restrukturering, svarer Kongsteien.

Da Lufthansa vurderte å kjøpe opp SAS, var en tung administrasjon ett av motargumentene.

- Avgangene kan sees i sammengeng med dette. Vi har også sett problemene ved måten vi har organisert oss på, sier Kongsteien.

Det har ikke lykkes Dagbladet.no å komme i kontakt med påtroppende direktør Gorm Frimannslund.

Utforsk andre nettsteder fra Aller Media
Kode24 - nettavis om utvikling og koding Elbil24.no -  nyheter om elbil KK.no - Mote, interiør, og tips Sol.no - De viktigste nyheter fra nettsider i Norge Vi.no - Quiz, kryssord og nyttig informasjon Dinside.no - teknologi, økonomi og tester Se og Hør - Kjendis og underholdning Lommelegen.no - helse, symptomer og behandling