Fire savnet på Svalbard

Sysselmannen tror det kan være et følge fra Universitetet på Svalbard som i går kveld utløste den 11. leteaksjonen i påsken.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert
Sist oppdatert

(Dagbladet.no): - Vi vet ikke med sikkerhet hvem som utløste nødpeilesenderen, men vi har en mistanke om at det kan være fire personer som er tilknyttet Universitetet på Svalbard, sier assisterende sysselmann, Rune B. Hansen til Dagbladet.no.

Følget dro ut med scooter midt på dagen i går, og klokka 18.03 ble nødpeilesenderen utløst 130 kilometer nordøst for Longyearbyen.

Sysselmannen har sendt ut en leteaksjon på ti personer, men de har nå trukket seg tilbake til en basecamp på grunn av dårlig sikt.

- Det er verken sikt for bakkemannskaper eller helikopter nå, men vi forsøker videre, og vil sende opp et helikopter igjen snart, sier Hansen.

Det er nå sprekkdannelser i isen, noe som gjør at det er livsfarlig å bevege seg i området når sikten er så dårlig som nå.

Aksjonen er den 11. leteaksjonen på Svalbard i påsken.

- Det har vært vanvittig hektisk, men det var ventet etter at det først var flott vær etterfulgt av kraftig vind med orkan i kastene. Det er nesten ikke mulig å gå rundt i Longyearbyen, sier Hansen.

En person omkom i påsken, en polakk som trolig ligger på en isbre.

SAVNET: Fire personer sendte i går kveld nødsignaler på Svalbard.

Vi bryr oss om ditt personvern

dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer