SELGER SEG UT: Oljefondet har solgt seg ut av to selskaper i Malaysia og to i Sør-Korea i frykt for alvorlig miljøskade. Her er Snorre A -plattformen avbildet i 2004. Foto: EIRIK HELLAND URKE
SELGER SEG UT: Oljefondet har solgt seg ut av to selskaper i Malaysia og to i Sør-Korea i frykt for alvorlig miljøskade. Her er Snorre A -plattformen avbildet i 2004. Foto: EIRIK HELLAND URKEVis mer

Fire selskaper kastet ut fra oljefondet

Dropper omstridte selskaper.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Statens pensjonsfond utland har solgt seg ut av fire selskaper fra Asia på grunn av risiko for alvorlig miljøskade. Samtlige selskaper drev med konvertering av tropisk skog til palmeoljeplantasjer.

Det melder avisen Vårt Land.

Oljefondet har solgt seg ut av to selskaper i Malaysia og to i Sør-Korea.

Etikkrådet anbefalte allerede i mars og mai i fjor at oljefondet burde selge seg ut av de malaysiske selskapene. Advarselen om de sørkoreanske kom i mars i år.

- Norges Bank har besluttet å utelukke selskapene IJM Corp, Genting, POSCO og Daewoo International Corp fra Statens pensjonsfond utland. Selskapene utelukkes etter en vurdering av risikoen for alvorlig miljøskade, sier informasjonsdirektør Hilde Singsaas i en pressemelding.

(NTB)

Instagram Følg @dagbladet.no på Instagram