Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Nyheter

Mer
Min side Logg ut

Fire selvmord etter stormen

Fortvilte svenske skogseiere tapte alt.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Fire svenske skogseiere skal ha tatt sitt eget liv fordi livsverket deres ble slått ihjel av orkanen i forrige helg.

Isolert

Ødeleggelsene i de svenske skogene er enorme. Verst er skadene i Kronoberg, Jönköping, Skåne og Halland. Noe av problemet er at de som rammes av ulykken er totalt isolert fra omverdenen.

- De har ikke tilgang til TV eller telefon. De ser bare det som har skjedd på deres egne gårder, sier Caroline Trapp, forbundseder i Landbrukernes riksforbund til Aftonbladet. Organisasjonen holder i dag et krisemøte for å diskutere situasjonen.

- Skogen er en kapital og en trygghet som er bygd opp gjennom flere generasjoner. Og så blåser alt bort. Det er forferdelig, sier Trapp.

Omtanke

Flere skogseiere har fått opp til 70 prosent av eiendommen ødelagt. Stormens herjinger har ført til flere personlige tragedier. Ordføreren i Jönköping, Ulf Magnusson, tar dødsfallene tungt.

- Det skal ikke behøve å gå så langt. De som rammes av uværet behøver noen å prate med, sier han.

De fleste skogseierne var uforberedt på orkanen, og mange av har ikke stormforsikring. Trapp oppfordrer lokalsamfunnene til å vise omtanke for hverandre:

- Jeg vil oppfordre mennesker om å banke på hos naboen. Det løser kanskje ikke hele problemet, men det menneskelige må fram.

Utforsk andre nettsteder fra Aller Media