Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Nyheter

Mer
Min side Logg ut

Kabul rammet av selvmordsangrep:

Fire selvmordsbombere slo til samtidig

Flere kraftige eksplosjoner i Afghanistans hovedstad Kabul.

SELVMORDSBOMBE: Fire selvmordsbombere har gått til angrep i Afghanistans hovedstad Kabul, opplyser landets innenriksdepartement. Bildet viser sikkerhetsstyrker på vei til området der en av bombene gikk av. Foto: Rahmat Gul / AP / NTB Scanpix Vis mer Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

(Dagbladet): Ved 15-tida onsdag rystet lyden av en ny, kraftig eksplosjon den afghanske hovedstaden. Det skjer bare timer etter at byen ble rammet av koordinerte angrep mot to politistasjoner, skriver NTB.

Nærmere detaljer om den seineste eksplosjonen er ikke kjent.

Fire selvmordsbombere gikk onsdag morgen til angrep i Afghanistans hovedstad Kabul, opplyser landets innenriksdepartement.

En talsmann for departementet sier de fire gjerningspersonene slo til mot to deler av byen onsdag, ifølge NTB.

Først kom meldingene fra politi og innenriksdepartementet om to eksplosjoner i Shar-e Naw-området i Kabul, ifølge Reuters.

Lokale medier meldte så om en tredje eksplosjon og skuddvekslinger i Dasht-e-Barchi-området i hovedstaden, ifølge Tolo News.

Angrepene skal ha vært rettet mot to politistasjoner i hovedstaden.

Talsmann Najib Danish i innenriksdepartementet sier til nyhetsbyrået DPA at fire gjerningspersoner slo til i to deler av byen onsdag i det som ser ut til å være koordinerte angrep mot to politistasjoner, ifølge NTB.

To eksplosjoner fant sted i Shar-e Naw-området i Kabul, i nærheten av distriktets politihovedkvarter. Ytterligere to bombeangrep fant sted i Dasht-E Barchi, et område der flertallet av befolkningen er sjiamuslimer fra hazarafolket. Politistasjonen der var målet for det angrepet, ifølge Danish.

Så langt er det meldt at minst fire personer, deriblant to politimenn, ble drept og minst seks sivile skadd i angrepene mot politistasjonene.

En av eksplosjonene skal ha skjedd nær politiets hovedkvarter.

En talsperson for det afghanske innenriksdepartementet opplyser at en selvmordsbomber sprengte seg ved inngangen til en politistasjon sentralt i Kabul. Det ligger en rekke myndighetskontorer og ambassadebygg i det samme området, ifølge Reuters.

Ingen har hittil påtatt seg ansvaret for eksplosjonene.

Kabul rammes jevnlig av terrorangrep. 30. april ble rundt 30 mennesker, åtte av dem journalister, drept i to selvmordsangrep i byen. Ekstremistgruppa IS' afghanske fløy tok på seg skylden for angrepene, skriver NTB.

Utforsk andre nettsteder fra Aller Media