Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Nyheter

Mer
Min side Logg ut

Fire siktet etter diskobrannen

Fire ungdommer er siktet for uaktsomt drap og legemsbeskadigelse i forbindelse med diskotekbrannen i Gøteborg i høst. De fire skal ha sluppet inn 400 ungdommer i et lokale som bare var godkjent for 150.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

De fire guttene var blant festarrangørene, opplyser statsadvokat Ulf Norén.

63 ungdommer omkom i en voldsom brann som brøt ut under en fest. Det var 400 ungdommer i lokalet, som bare var godkjent for 150. Etterforskningen av de fire gjelder først og fremst at altfor mange ble sluppet inn, dessuten at en nødtrappeoppgang var fylt med møbler.

Etterforskningsleder Rolf Johansson understreker at det ennå ikke er klarlagt om selve brannen var påsatt eller om den hadde andre årsaker.

De fire ungdommene mellom 15 og 19 år har innrømmet at de arrangerte festen og tillot så mange ungdommer å slippe inn. Guttene har fått oppnevnt hver sin forsvarer, sier politiet.

Forsvareren til den ene av guttene sier han ikke vet nøyaktig hva anklagen går ut på.

- Etterforskningen har jo pågått i tre måneder, og politiet har kilometervis med etterforskningsmateriale, sier advokat Thomas Wilton.

Advokatene til en annen, en 15-åring, sier gutten ikke mener seg skyldig i noe.

- Klienten min benekter at han har gjort noe kriminelt, han synes ikke han har gjort noe galt, sier advokat Göran Insulan.

(NTB-TT)

Utforsk andre nettsteder fra Aller Media