Fire siktet for barnedrap

Faren til knivdrepte Damilola Taylor (10) vurderte å ta loven i egne hender hvis ikke politiet snart arresterte noen for drapet på sønnen hans. I dag pågrep Scotland Yard fire ungdommer. I ettermiddag ble de siktet for drapet.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Drapssaken, som har rystet hele England, kan endelig gå mot slutten etter dagens pågripelser. En talsmann for politiet leste opp en pressemelding til journalister utenfor Scotland Yard, der det gikk fram at de fire nå er siktet, etter at de ble arrestert tidligere i dag.

De arresterte er en 14-åring, to 15-åringer og en 16-åring. De har satt i varetekt på forskjellige politistasjoner i London.

Politiet beskriver siktelsene som et skikkelig gjennombrudd i saken.

Hovedmistenkt

Ungdommene ble tatt på forskjellige adresser i London, rett etter klokka 7 i morges norsk tid. Alle guttene har tidligere vært pågrepet i forbindelse med drapssaken, men måtte slippes fri på grunn av mangel på bevis. Den ene 15-åringen skal lenge ha vært hovedmistenkt for knivdrapet.

Damilola Taylor ble knivstukket i beinet, da han var på vei hjem fra skolefritidsordningen 27. november. Han blødde ihjel i en trappeoppgang i en bygning i Nord-Peckham, hundre meter fra hjemmet sitt.

Ville hevne sønnen

Politiet har tidligere arrestert 14 ungdommer og en voksen i forbindelse med drapet på den nigerianske gutten. Alle ble sluppet fri, etter at politiet har møtt en vegg av taushet i den gjeng-herjede bydelen.

Damilolas far, Richard, ga nylig et intervju der han fortalte hvor vondt det gjorde at drapsmennene fortsatt var fri. Smerten over å miste sønnen, var så intens at han hadde vurdert å ta loven i egne hender.