- Fire siktet for drap etter likfunn i bil

Drapsdømt tatt med lik i bagasjerommet etter politijakt ved Larvik.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

(Dagbladet.no): En 34 år gammel drapsdømt mann på permisjon fra Berg fengsel ble i går ettermiddag stanset på E18 ved Larvik med et lik i bilens bagasjerom.

Han er siktet for drapet på den 31 år gamle mannen, men også tre andre personer skal nå være pågrepet, ifølge TV2 Nyhetskanalen. Dagbladet.no fikk tidligere i dag bekreftet at flere ville bli siktet for det spesielle drapet.

- I forbindelse med likfunnet er mannen siktet for drapet, sier politioverbetjent Finn Abrahamsen ved Oslo politidistrikt, til Dagbladet.no.

Etter det Dagbladet.no erfarer har vedkommende i lengre tid vært sentral i Oslos utelivsbransje, og var involvert i driften av flere kjente steder.

- Vedkommende som er funnet død er en 31 år gammel mann. Det pågår akkurat nå omfattende etterforskning, og vi vil trolig ha mer informasjon senere i ettermiddag, sier Finn Abrahamsen til Dagbladet.no.

Etter det Dagbladet.no forstår kan flere personer i dag bli siktet for drapet.

- Det er riktig at vi ikke kan utelukke det, sier Abrahamsen.

Siktet for drap

 FUNNET DUMPET: Tom Halvorsen ble drept og dumpet utenfor Rott i Tananger i 1998. Foto: SCANPIX
FUNNET DUMPET: Tom Halvorsen ble drept og dumpet utenfor Rott i Tananger i 1998. Foto: SCANPIX Vis mer

34 år gamle Quang Minh PHam ble for åtte år siden dømt til 21 års fengsel for overlagt drap på den 18 år gamle Tom Halvorsen.

Både Rogaland- og Vestfold-politiets offisielle begrunnelse for pågripelsen i går, var at mannen oppholdt seg på feil sted i permisjonstiden, i forhold til det han hadde opplyst til Berg fengsel. Han hadde sagt at han skulle være i Rogaland, men ble altså pågrepet i Larvik.

- Han hadde permisjon, men var ikke der han skulle være, sa inspektør Olav Kløvstad ved Vestfold politidistrikt, til Dagbladet.no i går.

Men ifølge VGs kilder var årsaken til at mannen ble etterlyst, nettopp opplysningene om et lik i bilen.

Natt til lørdag skal den pågrepne 34-åringen ha vært i kontakt med familien sin i Sandnes og forklart at han hadde fått i oppdrag av noen han skyldte penger å frakte bort liket.

Familien tok tidlig lørdag morgen kontakt med politiet og fortalte om dette.

Hverken politiet i Vestfold eller i Rogaland vil kommentere saken i dag.

Dagbladet.no følger saken.

DREPT I 1998: Russ Tom Halvorsen.