Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Nyheter

Mer
Min side Logg ut

Fire siktet for drapet på honduransk miljøaktivist

Fire menn er pågrepet og siktet etter drapet på den prisbelønte miljøaktivisten Berta Cáceres i Honduras.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Cáceres ble skutt og drept av to maskerte menn i sitt hjem i La Esperanza 3. mars. Hun var særlig kjent for å jobbe mot vannkraftverk og gruvedrift med store miljøkonsekvenser, og hun var prisbelønt for sin kamp for urfolks rettigheter.

Blant de fire som er pågrepet, er en 49 år gammel ansatt ved et strømselskap som var involvert i byggingen av en demning som Cáceres hadde jobbet imot. Før hun ble drept skal Cáceres ha fortalt at hun ble truet av strømselskapet, Desarrollos Energeticos, fordi hun oppfordret til lokal motstand mot demningen.

De fire pågrepne mennene ble mandag identifisert av politiet som Sergio Antonio Rodríguez Orellana, Douglas Geovanny Bustillo, Mariano Díaz Chávez and Edilson Atilio Duarte Meza. De er alle mistenkt for å ha vært involvert i drapet på Cáceres, samt drapsforsøk på en mexicansk mann som også ble skutt, men overlevde angrepet.

To av de andre siktede, Díaz og Duarte, er henholdsvis soldat og tidligere soldat i det honduranske forsvaret.

- Til Berta Cáceres' familie: Vi beklager dersom et medlem av vår institusjon bidro til en slik skammelig handling, uttaler landets forsvarssjef, general Francisco Álvarez.

Honduras' president Juan Orlando Hernández gratulerte mandag myndighetene med pågripelsene, men Cáceres' familie var hakket mer bekymret.

- Som familie er vi reservert over disse pågripelsene, for i Honduras blir mistenkte ofte pågrepet, og så blir de løslatt tre uker senere på grunn av manglende bevis, sa hennes bror Gustavo Cáceres.

(NTB)

Instagram Følg @dagbladet.no på Instagram
Hele Norges coronakart