Fire skadd av bombe i Kosovo

Fire mennesker ble skadd da en bombe tidlig onsdag morgen eksploderte utenfor boligen til en jugoslavisk tjenestemann i Kosovos hovedstad Pristina. For én av de skadde var tilstanden kritisk.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Bomben eksploderte ifølge det jugoslaviske nyhetsbyrået Beta utenfor huset der Stanimir Vukicevic bor. Vukicevic er sjef for Jugoslavias komité for samarbeid med FN-myndigheten i Kosovo, UNMIK.

Vukicevic kom ikke selv til skade i eksplosjonen, men hans sjåfør og tre andre personer ble såret. Alle de skadde var serbere, men det forelå ingen opplysninger om hvem som sto bak angrepet, het det i Beta-meldingen.

Bomben skal ha inneholdt mellom fem og ti kilo sprengstoff, og var skjult bak det to etasjer høye huset der Vucikevic bor. De skadde ble brakt til et britisk feltsykehus like utenfor Pristina, sa en UNMIK-talsmann.

Serberne i Kosovo har vært utstatt for en rekke hevnaksjoner fra det kosovoalbanske folkeflertallet, etter at NATO tvang de jugoslaviske styrkene til å trekke seg ut av provinsen i fjor. Tilbaketrekningen skjedde etter en 78 dager lang bombeoffensiv.

(NTB)

BOMBE: Sikkerhetsvakt Goran Popovic blir hjulpet til ambulansen av medisinsk personell, etter å ha blitt lettere skadd av bomben som gikk av i Pristina i dag.