Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Nyheter

Mer
Min side Logg ut

Fire skadd av granat i kjøpesenter

Zamboanga: Minst fire mennesker ble skadd da en granat eksploderte i et kjøpesenter i byen Zamboanga i sørlige Filippinene lørdag, ifølge politiet. Flere hundre amerikanske soldater er for tiden stasjonert i byen.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Zamboanga (NTB-AFP): Minst fire mennesker ble skadd da en granat eksploderte i et kjøpesenter i byen Zamboanga i sørlige Filippinene lørdag, ifølge politiet. Flere hundre amerikanske soldater er for tiden stasjonert i byen.

Eksplosjonen fant sted bare timer etter at en granat eksploderte på en markedsplass på øya Jolo. Der ble tre personer drept og 48 såret, mange av dem kvinner og barn.

De amerikanske soldatene deltar i felles øvelser med filippinske soldater som forsøker å slå ned Abu Sayyaf-geriljaen på øya Basilan like i nærheten. Opprørerne kjemper for en egen muslimsk stat sør i Filippinene og har tidligere halshugd en rekke filippinske og et amerikansk gissel. De holder fortsatt et amerikansk misjonærektepar fanget, samt en filippinsk sykepleier.

Eksplosjonen fant sted inne i en av kjøpesenterets kinosaler. Kinopublikumet flyktet i panikk, og vitner forteller at enkelte var dekket av blod. De første undersøkelsene tyder på at granaten ble kastet fra kinosalens balkong, sier politiet.

(NTB)

Hele Norges coronakart