Fire skadd av postbombe

Fire personer ble skadd da en bombe eksploderte i et postkontor i Belfast i ettermiddag. Motstandere av fredsprosessen i Nord-Irland antas å stå bak bombeaksjonen.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

1800 postansatte ble evakuert fra postsorteringskontoret i Belfast etter eksplosjonen i ettermiddag. Politiet antar at bomben ble sendt til postkontoret. Etterforskere lette i ettermiddag etter flere bomber i lokalet.

Ikke livstruende

De fire postansatte ble ikke livstruende skadd. Men britiske postarbeidere frykter nå for livet når de går på jobb. Dagens bombe er en av flere brevbomber i det siste.

- Vi er møkkalei av å være i livsfare når vi er på jobb, sier lederen for de postansatte John Morgan.

Politiet hevder at bomben eksploderte i avdelingen for feilsendt post. Dette kan tyde på at brevbomben egentlig var tiltenkt andre, men at den ikke hadde kommet frem til riktig adresse. Politiet sjekker om sprengladningen er av samme type som er brukt i liknende aksjoner i det siste.

Dette er den tredje bomben som eksploderer i Nord-Irland på fire dager. Det er også fire dager siden IRAs politiske fløy Sinn Fein ble utestengt fra fredssamtalene med Storbritannia.