Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Nyheter

Mer
Min side Logg ut

Fire skadd i bombeangrep

Fire mennesker ble skadd, en av dem alvorlig, i dagens andre bombeangrep i Nord-Irland. Mistanken går til rivaliserende protestantiske grupper i provinsen.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Den siste bomben eksploderte i kystbyen Bangor og var gjemt under en van. Tre mennesker befant seg i bilen da bomben gikk av, og sjåføren skal være hardt skadd. Informerte kilder hevder mannen er knyttet til Ulster Volunteer Force (UVF).

Selv om politiet nektet å spekulere i motivet bak det siste bombeangrepet, tror lokalpolitikere at bomben har sammenheng med maktkampen mellom ulike protestantiske paramilitære grupper. De ekstreme protestantene utkjempet en blodig feide om kontroll over forbrytervirksomhet som har kostet tre mennesker livet.

Natt til i dag eksploderte en bombe i et protestantisk område i Belfast. Ingen mennesker kom til skade.

En talskvinne for politiet sa at bomben hadde eksplodert utenfor lokalene til den lojalistiske Ulster Prisoners' Aid, en organisasjon som hjelper medlemmer av de to ekstreme protestantiske organisasjonene Ulster Freedom Fighters (UFF) og Ulster Defence Association (UDA).

(NTB)