Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Nyheter

Mer
Min side Logg ut

Fire skadd i skyteepisode på skole i USA

En person kritisk skadd. Flere gjerningsmenn er på frifot.

 FLERE SKYTEEPISODER:  Rosemary Anderson High School nord i Portland ble sperret av etter hendelsen, som er den siste i en rekke skyteepisoder ved skoler i USA. Foto: Reuters / NTB Scanpix.
FLERE SKYTEEPISODER: Rosemary Anderson High School nord i Portland ble sperret av etter hendelsen, som er den siste i en rekke skyteepisoder ved skoler i USA. Foto: Reuters / NTB Scanpix. Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Fire personer ble såret i en skyteepisode utenfor en ungdomsskole i delstaten Oregon nordvest i USA. De fire ofrene var ved bevissthet da de ble brakt til sykehus, opplyste politiet i Portland på Twitter fredag.

For den ene av dem, en 16 år gammel jente, er tilstanden kritisk, mens en 17 år gammel gutt og en 20 år gammel mann er alvorlig skadd. I tillegg ble en 19 år gammel jente truffet av et streifskudd i foten.

Skytingen skjedde ett kvartal fra skolen, og alle ofrene løp til skolen etter hendelsen og fikk førstehjelp der.

Rosemary Anderson High School nord i Portland ble sperret av etter hendelsen, som er den siste i en rekke skyteepisoder ved skoler i USA.

- Politiet har sikret skolen, området er trygt, opplyser politiet på Twitter.

Alle de tre ofrene er elever ved skolen, som er en spesialskole for barn som har hatt vanskelig for å integrere seg i det normale skolesystemet.

Men politiet sier at episoden ikke dreier seg om vilkårlig skyting på en skole slik som andre skyteepisoder på skoler, men de er usikre på om det kan være et bandeoppgjør eller om det var et personlig oppgjør som ikke er banderelatert.

Politiet leter fredag etter en eller flere gjerningsmenn som antas å ha forlatt området. (©NTB)

Lik Dagbladet på Facebook