SKYTING: Flere skal være skadd i skyting i kontorbygning i Wisconsin. Video: CNN Vis mer

Fire skadd i skyting i USA - én pågrepet

Motivet for skytingen er ikke kjent.

Store politistyrker rykket ut etter meldinger om skyting i en kontorbygning i Middleton i den amerikanske delstaten Wisconsin.

Det bekrefter Middleton-politiet på Twitter. Guvernør i delstaten, Scott Walker, skriver på Twitter at de følger situasjonen nøye.

Ifølge CNN forteller lokalt politi at fire personer ble skadd i skyteepisoden. En mistenkt gjerningsperson ble også skadd, og tilstanden betegnes nå som kritisk.

Melder om skadde

NBC melder at en aktiv skytter var på frifot i bygningen som huser lokalene til Esker Software og WTS Paradigm i Middleton, som ligger rundt 145 kilometer vest for Milwaukee.

Kanalen har snakket med en ansatt ved WTS Paradigm, Judy Lahmers. Hun forteller at hun satt ved kontorpulten sin da skytingen startet. Videre reagerte hun med å løpe ut av bygningen og gjemte seg bak en bil.

- Skytingen kom helt uforventet. Vi er bare IT-folk. Vi er en fin gjeng, sier hun.

Fire til sykehus

Det lokale universitetssykehuset UW Health bekrefter at de har mottatt fire pasienter i forbindelse med skytingen. I tillegg melder flere medier at St. Mary’s Hospital har tatt i mot ytterligere én pasient, men det er ennå ikke bekreftet.

Ingen av pasientene betegnes som livstruende skadd.

Flere skoler i området ble stengt og innbyggere i nabolaget ble bedt om å holde seg innendørs.

Dagbladet følger saken!

FEM TIL SYKEHUS: Totalt fem personer er sendt til sykehus etter skyteepisoden i Middleton. En av dem er en mistenkt gjerningsperson, som betegnes som kritisk skadd. Todd Richmond / AP / NTB Scanpix
FEM TIL SYKEHUS: Totalt fem personer er sendt til sykehus etter skyteepisoden i Middleton. En av dem er en mistenkt gjerningsperson, som betegnes som kritisk skadd. Todd Richmond / AP / NTB Scanpix Vis mer