Fire skadd under åpningen av okseløpet i Pamplona

Sendt til sykehus.

REINT TREFF: Denne oksen traff målet sitt - mens andre festivaldeltagere løper vekk for å unngå samme skjebne som mannen som ble truffet. Foto: EPA / NTB scanpix
REINT TREFF: Denne oksen traff målet sitt - mens andre festivaldeltagere løper vekk for å unngå samme skjebne som mannen som ble truffet. Foto: EPA / NTB scanpix Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon

Fire personer ble skadd og måtte legges inn på sykehus etter å ha deltatt i årets første okseløp i Pamplona.

Ifølge Røde Kors i Spania ble en av løperne stanget i låret, mens tre andre endte opp med beinbrudd under løpet som varte i 2 minutter og 25 sekunder.

De daglige okseløpene i Pamplonas gater er en del av den berømte San Fermin-festivalen, som varer i ni dager. Deltakerne i løpene er kledd i hvitt med røde halstørklær. Ikke få av dem har tatt seg en «styrkedrikk» eller to før de løper foran oksene. Løpene finner sted hver morgen klokken åtte under festivalen.

15 mennesker er omkommet i okseløpene siden man begynte å registrere dødsfallene i 1911. Sist gang var i 2009. I fjor ble 50 sendt til sykehus med skader.

 Få av dem som blir skadd blir truffet av oksenes horn, de fleste faller, blir slått over ende eller trampet ned av dyrene.

(NTB)

SMERTEFULLT: Fire personer er sendt til sykehus etter å ha blitt truffet av okse. Foto: EPA / NTB scanpix
SMERTEFULLT: Fire personer er sendt til sykehus etter å ha blitt truffet av okse. Foto: EPA / NTB scanpix Vis mer

Vi bryr oss om ditt personvern

dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer