FIRE SMITTET: I løpet av siste fem uker er det påvist legionelle-smitte hos fire personer. Alle bor eller har oppholdt seg i Oslo. Arkivfoto: Ørn E. Borgen / SCANPIX
FIRE SMITTET: I løpet av siste fem uker er det påvist legionelle-smitte hos fire personer. Alle bor eller har oppholdt seg i Oslo. Arkivfoto: Ørn E. Borgen / SCANPIXVis mer

Fire smittet av legionella siste fem uker

Alle bor eller oppholdt seg i Oslo.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

|||Fire personer som bor eller har oppholdt seg i Oslo er smittet av legionella.
Alle fire tilfeller er oppdaget i løpet av de siste fem ukene. Tre av dem har vært alvorlig syke, opplyser Helse- og velferdsetaten til NRK.

- Ettersom tre av fire bor i Oslo og den fjerde har oppholdt seg mye i Oslo, tror vi smittekilden kan ligge i hovedstaden, sier smittevernoverlege i Oslo Tore Steen.

De siste fem årene har det vært tre til fem smittetilfeller i Oslo i året, men de fleste av disse er trolig smittet i utlandet.

Helse- og velferdsetaten utelukker ikke at det kan være en felles smittekilde denne gangen. Etaten og Folkehelseinstituttet undersøker nå mulige smittekilder.

- Vi sender nå ut brev til alle som eier kjøletårn for å høre om det har vært uregelmessigheter i driften i det siste. Vi intervjuer også de smittede for å se om det er en fellesnevner, sier Steen.


(NTB)