Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Nyheter

Mer
Min side Logg ut

- Fire soldater døde i helikopterstyrt

Fire amerikanske soldater mistet livet da et helikopter styrtet inne i Pakistan, bekrefter en pakistansk politioffiser overfor BBC.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Et militærhelikopter fra USA styrtet i Pakistan etter å ha blitt beskutt under en aksjon inne i Afghanistan. En pakistansk politioffiser bekrefter overfor BBC at fire soldater døde da helikopteret styrtet i den pakistanske provinsen Baluchistan søndag.

Politimannen sier til BBC at helikopteret styrtet ved Dalbandin, som er en av de tre flybasene som Pakistan har latt USAs militære bruke under operasjonene i Afghanistan.

Pakistanske myndigheter har offisielt sagt at flybasene ikke skal brukes til angrep på Afghanske mål, men kun til forsyninger. Helikopterstyrten kan tyde på at helikopteret har vært i kamp inne i Afghanistan, eller at det har deltatt i en redningsaksjon inne i Afghanistan, melder CNN.

BBC melder at helikopteret trolig tok fyr etter å ha blitt beskutt av Taliban-soldater.

Taliban har hevdet at de har skutt ned et helikopter som de opplyste styrtet i Pakistan.

Benekter at noen døde

Offisielle talsmenn for pakistansk politi benekter at noen har mistet livet i helikopterulykken. USAs forsvarsdepartement, Pentagon, sier de ikke har noen opplysninger om noe helikopterstyrt.

Flere lokale kilder sier til CNN at et helikopter styrtet rundt midnatt søndag, lokal tid, og de mener at det må ha krevd liv. Helikopteret styrtet i et ørken- og fjellområde.

FIRE DØDE: Flere kilder hevder nå uavhengig av hverandre at fire amerikanske soldater mistet livet da et helikopter styrtet inne i Pakistan søndag kveld. Foto: SCANPIX/REUTERS
Hele Norges coronakart