SKYFRI HIMMEL: Regnbygene skal bli færre fra og med onsdag, og snart kan Sør-Norge igjen nyte oppholdsvær og temperaturer rundt tjue grader. Foto: NTB/Scanpix
SKYFRI HIMMEL: Regnbygene skal bli færre fra og med onsdag, og snart kan Sør-Norge igjen nyte oppholdsvær og temperaturer rundt tjue grader. Foto: NTB/ScanpixVis mer

Fire sommerdager i vente i Sør-Norge

Mens her forsvinner sydentemperaturene. 

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

(Dagbladet): Det har vært høye temperaturer i nordlige deler av Norge den siste uka. I resten av landet har det vært heller vekslende vær, der sol og regn har avløst hverandre. Med andre ord har det vært vanskelig å velge mellom sandaler og gummistøvler.

Men regnbygene skal bli færre fra og med onsdag, og snart kan Sør-Norge igjen nyte oppholdsvær og temperaturer rundt tjue grader.

Nord-Norge får besøk av et lavtrykk, som fører til at det er slutt på sydentemperaturene, og til at landsdelen får en kaldere og mer ustabil værtype.

Oppholds fra onsdag

SOLBRILLE-TRIKS: Med dette enkle trikset får du solbrillene til å passe deg helt perfekt! Video: Thomas Rasmus Skaug Vis mer

Meteorolog Stig-Arild Fagerli ved Storm Geo, sier til Dagbladet at vi vil se en bedring over hele Sør-Norge i løpet av onsdag.

- Vi får tre fine dager med godt vær på Østlandet. Dagen med det peneste været blir lørdag, hvis vi ser på nedbørmengde, skyer og temperatur. Men også torsdag og fredag blir bra. Onsdagen blir også fin på Østlandet, men det blir litt vind, sier han.

Fra og med onsdag vil det være oppholdsvær og omtrent tjue grader i store deler av Sør-Norge og Vestlandet.

Varm lørdag

I Møre og Romsdal og Trøndelag kan det bli litt nedbør onsdag, men det blir oppholdsvær på fredag, lørdag og søndag.

Nord-vestlig vind gjør at luftmassene ikke blir noe særlig varmere enn tjue grader. Ikke før lørdag, da kan det bli opp mot 25 grader, men det vil også komme regn i løpet av dagen eller kvelden.

Fra søndag varsler Storm at været igjen vil være av den skiftende typen. Lørdag tar et lavtrykk som går østover sør for Shetland med seg ekstra varm luft nordover. Er vi heldige venter det med å pøse regn over oss til søndag.

– Prognosene spriker fortsatt en del. Slik det ser ut nå blir søndag våt i hele Sør-Norge, men det er også mulig at nedbøren holder seg vest for oss, sier Fagerli.

- Ikke skikkelig sommervær

Meteorologisk institutt og meteorolog Kristen Gislefoss varsler derimot en mer skiftende værtype.

- Vi vil fortsatt få en skiftende værtype. Det vil ikke bli noe skikkelig sommervær, men enkelte steder Østafjells og i Øst-Finnmark kan få temperaturer over tjue grader, sier Gislefoss.

De neste dagene sier meteorologisk institutt at det blir det skiftende skydekke og enkelte regnbyger mange steder. Det ser også ut til å bli mange regnbyger i Nord-Norge.

- Lavtrykkene fortsette å komme inn over Skandinavia fra de britiske øyene. Det betyr at det blir nokså lange perioder med nedbør, men litt sol innimellom, sier Gislefoss.