Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Nyheter

Mer
Min side Logg ut

Fire søstre døde i limousin-ulykka i New York

I limousinen som krasjet i New York lørdag satt et bursdagslag som skulle feire en av fire søstre. Alle fire var blant de 20 som omkom.

SØRGER: Venner av ofrene etter limousin-ulykka lørdag har lagt ned blomster på ulykkesstedet. Foto: Hans Pennin/ AP / Scanpix
SØRGER: Venner av ofrene etter limousin-ulykka lørdag har lagt ned blomster på ulykkesstedet. Foto: Hans Pennin/ AP / Scanpix Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Limousin-ulykka fant sted i småbyen Schoharie, en by nær Albany i delstaten New York, lørdag ettermiddag lokal tid.

Limousinen kom kjørende på rødt lys gjennom et kryss og krasjet i en parkert SUV utenfor en butikk.

Fire søstre

18 av de omkomne satt i bilen, mens to av dem var tilfeldige forbipasserende. Også sjåføren døde.

Festlaget var samlet til 30-årslaget til en av fire søstre.

- De tok et ansvarlig valg ved å leie en limousin slik at de ikke skulle måtte kjøre noe sted, sa tanten Barbara Douglas til journalister søndag.

Hun sa at tre av søstrene hadde med seg ektefellene i bilen, og at parene etterlater seg flere barn.

Ifølge New York Post var de fire søstrene som omkom Allison King, Mary Dyson, Amy Steenburg og Abby Jackson.

De skal ifølge New York Post ha blitt identifisert av sin tante, Barbara Douglas.

- De var vakre jenter, fulle av liv. De hadde hele livet foran seg, sier hun til avisa.

Vitne til ulykka

Selv om deler av hendelsesforløpet er uklart, er det flere ting som tyder på at limousinen ikke skal ha stoppet ved stoppskiltet, sa politiet under en pressekonferanse søndag kveld norsk tid.

I stedet fortsatte limousinen med høy fart ut av veien og inn på en parkeringsplass. Her skal limousinen ha truffet en parkert SUV. I denne bilen var det ingen, ifølge AP.

Jessica Kirby (36) jobbet i en butikk like ved, da ulykken skjedde. Hun sier til New York Times at kunder på butikkens parkeringsplass ble truffet og drept under bilulykken.

- Limousinen kom ned bakken, trolig i mer enn 100 kilometer i timen. Jeg vil ikke beskrive hvordan ulykkesstedet ser ut. Det er ikke noe jeg ønsker å tenke på, sier hun til avisa.

Etterforskes

New York Times skriver videre at andre vitner på stedet forteller at de kunne se flere døde som lå på bakken hvor bilen hadde kjørt.

Under pressekonferansen ble det også opplyst at trafikkloven i USA tillater at passasjerer som oppholder seg bak i limousiner ikke har setebelte på seg. Bare føreren og de som sitter i forsetet er pålagt å bruke belte.

NTSB, den amerikanske havarikommisjonen, deltar i etterforskningen av ulykken.

Lyst til å diskutere?

Besøk Dagbladet debatt!