Fire speidere drept av tornado

Minst 40 skadd i Iowa. Varsel kom, men ingen steder å søke ly.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Fire personer mistet livet og 40 kom til skade da en tornado feide gjennom en speiderleir vest i Iowa onsdag kveld, lokal tid.

Julie Tack i sikkerhetsdepartementet i delstaten sier det er sendt store redningsmannskaper til leiren Little Sioux Scout Ranch i Loess Hills.

Ifølge TV-stasjonen KETV ble speiderne advart om at det var en tornado på vei, men de hadde ingen steder å søke ly.

Flere av bygningene i leiren er jevnet med jorden, forteller en av speiderlederne. Det ligger store mengder vrakrester på stedet, og flere trær er blåst over ende.

93 speidergutter deltar på leiren som har deltakere fra Iowa, Nebraska og South Dakota. Speiderne er fra 13 til 18 år gamle.

Flere tornadoer er varslet

Sykehusene i området er satt i alarmberedskap som følge av flere tornadovarsler.

Iowa har vært rammet av kraftig uvær den siste tiden, og det er store oversvømmelser flere steder. Guvernør Chet Culver har erklært 59 av delstatens 99 fylker for katastrofeområder.

 KATASTROFEBEREDSKAP:  Ambulanser og redningsepersonell ventet i natt på muligheten for å ta seg inn i den tornadoherjede speiderleiren i Iowa. Fire speidere er omkomemt og minst 40 er skadd. De hadde ingen steder å søke tilflukt da tornado-varselet kom. Foto: AP/SCANPIX.
KATASTROFEBEREDSKAP: Ambulanser og redningsepersonell ventet i natt på muligheten for å ta seg inn i den tornadoherjede speiderleiren i Iowa. Fire speidere er omkomemt og minst 40 er skadd. De hadde ingen steder å søke tilflukt da tornado-varselet kom. Foto: AP/SCANPIX. Vis mer

- Vi har ni elver som har rekordhøy vannstand eller snart har rekordhøy vannstand, sier Culver.

Hele Midtvesten er rammet av noen av de verste flommene på 15 år. I alt 32 tornadoer skal ha rammet regionen, melder BBC. Mange av tornadoene ble etterfulgt av kraftige haglbyger. (NTB - AP - Reuters).

DETTE ER EN VEI: : Store deler av staten Iowa i Midt-Vesten er erklært som katastrofeområde på grunn av oversvømmelse. I går ble dette skiltet satt for å fortelle at dette ikke lenger er en farbar vei. Cedar river har overtatt.