Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Nyheter

Mer
Min side Logg ut

Fire tatt etter ambassade-drapene i Libya

Presidenten: Store framskritt i etterforskningen.

 - STORE STEG:  Det skal Libyas statsminister ha uttalt i kveld om etterforskningen etter det dødelige angrepet på USAs konsulat tirsdag kveld. På bildet vises medlemmer av den islamistiske gruppa Ansar al Sharia mistenkes å stå bak angrepene. Foto: AFP
- STORE STEG: Det skal Libyas statsminister ha uttalt i kveld om etterforskningen etter det dødelige angrepet på USAs konsulat tirsdag kveld. På bildet vises medlemmer av den islamistiske gruppa Ansar al Sharia mistenkes å stå bak angrepene. Foto: AFP Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

(Dagbladet): Libyske myndigheter skal ifølge Sky News ha gjort store steg i etterforskningen av drapene natt til tirsdag da det amerikanske konsulatet i Benghazi ble angrepet.

Fire ansatte ble drept, blant dem ambassadøren Christopher Stevens.

- Flere arrestasjoner på gang Flere personer skal ha blitt pågrepet. Libyas statsminister sier at det har vært store steg i etterforskningen av gjerningsmennen, ifølge kanalen.

- Vi har noen navn og noen fotografier. Flere arrestasjoner har blitt gjort og flere blir gjort mens vi snakker, sier han til nyhetsbyrået AFP.

Flere medier melder i kveld at fire personer skal være pågrepet. Det er foreløpig uvisst om de har tilhørighet til noen grupperinger.

- De er pågrepet på grunn av at de mistenkes for å fremkalle hendelsen ved amerikanske konsulatet, sier viseinnenriksminister Wanis Sharif, ifølge NTB.

Amerikanske myndigheter etterforsker ifølge Sky News hvorvidt angrepet mot konsulatet i Libya var et koordinert terrorangrep for å markere årsjubileet for 11. september 2001.

- FBI til Tyskland-avhør Myndighetenes antiterroreksperter skal ha uttalt at volden i Benghazi var «for koordinert og profesjonell» til å være et spontant angrep.

Samtidig er FBI koblet inn i etterforskningen fra amerikansk side. Ifølge CBS News skal FBI-agenter sendes til Tyskland for å snakke med stabsmedlemmer som kom seg fra angrepet uten skader.

Utforsk andre nettsteder fra Aller Media