Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Nyheter

Mer
Min side Logg ut

Fire tatt for synagogeskytingen

Menn i 20-30-årsalderen. Arrestert i synkronisert politiaksjon.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

(Dagbladet.no): Politiet i Oslo har pågrepet fire personer for skytingen mot synagogen i Bergstien 15 i Oslo på søndag.

Etniske nordmenn siktet

De fire mennene er i 20-åra, og er alle siktet for å ha avfyrt skudd mot Det Mosaiske Trossamfunns synagoge eller medvirket til dette.

- En av personene ble pågrepet i Akersgata, de andre i sentrum og i drabantbyene. Flere av dem ble tatt av politiet på gata. De fire er av ulik etnisk bakgrunn, og etniske nordmenn er blant de pågrepne, sier politiinspektør Iver Stensrud, leder for Seksjon for organisert kriminalitet ved Oslo politidistrikt.
 

Han vil ikke kommentere om noen av de siktede hadde våpen på seg da de ble tatt.

- Det pågår nå ransakinger på flere adresser i byen, men det er foreløpig for tidlig å si noe om hva som eventuelt har blitt gjort av beslag, sier Stensrud til Dagbladet.no.

PST direkte involvert

De fire pågripelsene skjedde så synkronisert som politiet klarte å få til mellom klokka 17 og 18 i kveld. Den nøye planlagte aksjonen skjedde i samarbeid med Politiets sikkerhetstjeneste (PST).

AUTOMATVÅPEN: Det ble skutt minst 10 skudd mot fasaden til synagogen i Oslo på søndag. Foto: SCANPIX
AUTOMATVÅPEN: Det ble skutt minst 10 skudd mot fasaden til synagogen i Oslo på søndag. Foto: SCANPIX Vis mer

- Vi er kjent med hva som har skjedd og har et nært samarbeid med oslopolitiet. Men vi vil ikke kommentere denne saken ytterligere nå, sier jourhavende i PST, politiinspektør Svein Andreassen til Dagbladet.no.

De to politietatene vil i kveld overhodet ikke gå inn på mulig motiv for det spesielle angrepet på den jødiske institusjonen, utover at noen av de involverte er tidligere straffedømt.

- Flere av de siktede er folk som er godt kjent for politiet fra før, mer kan jeg ikke si om det foreløpig. Om de er villige til å forklare seg er vi klare til avhør allerede i kveld, sier Stensrud.

Høyt prioritert

Ledelsen i politiet uttalte mandag at det var satt inn store ressurser på å finne gjerningspersonene bak skytingen.

- Etterforskningen av saken fortsetter, og vi kan ikke utelukke at det kommer flere siktelser. Men det er ikke noe som tilsier det i kveld, opplyser politiinspektøren overfor Dagbladet.no.

Stensrud beskriver samarbeidet mellom Oslo politidistrikt og Politiets sikkerhetstjeneste som «meget bra», men heller ikke han vil si hva PST har bidratt med i forkant av arrestasjonene i kveld.

Dagbladet.no kommer  med mer.