Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Nyheter

Mer
Min side Logg ut

Fire terrormistenkte pågrepet i Nederland

Nederlandsk politi har pågrepet en 32 år gammel franskmann i Rotterdam som er mistenkt for å ha planlagt terrorangrep i Frankrike.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Mannen ble pågrepet i forbindelse med to politiaksjoner, opplyser statsadvokaten i Nederland søndag kveld. Flere nabohus ble evakuert av sikkerhetsgrunner i forkant av aksjonen.

32-åringen ble pågrepet på anmodning fra franske myndigheter og skal utleveres til hjemlandet innen kort tid.

Mannen er mistenkt for å ha planlagt et angrep mot Frankrike. I Belgia er totalt tre menn pågrepet siden torsdag, mistenkt for å ha planlagt et nært forestående terrorangrep i Paris.

- Franske myndigheter anmodet fredag om at denne franske borgeren skulle pågripes, heter det i pressemeldingen fra nederlandsk påtalemyndighet.

Tre andre menn ble også pågrepet under politiaksjonen i Rotterdam, deriblant to menn på 43 og 47 år, begge med algerisk bakgrunn. Det er uklart hva de er mistenkt for.

Påtalemyndigheten nevner ingen forbindelse til terrorangrepet i Paris i november eller angrepene i Brussel forrige tirsdag.

(NTB)

Instagram Følg @dagbladet.no på Instagram
Hele Norges coronakart