Fire til sykehus etter bussulykke

Mann (61) alvorlig skadd etter at en nederlandsk buss kjørte av veien på E6 i Saltdalen.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

(Dagbladet.no) En nederlandsk turistbuss kjørte klokka 17.45 i ettermiddag av veien i Saltdalen. Ulykken skjedde utenfor tettstedet Rogna ved Saltfjellet.

- Fire personer var såpass hardt fysisk skadet at de måtte fraktes til Nordland sentralsykehus. De øvrige passasjerene blir tatt hånd om av et kriseteam, sier lennsmann i Fauske, Petter Grønnås.

For én av de skadde, en 61 år gammel mann, var tilstanden såpass alvorlig at han måtte fraktes med redningshelikopter. Nordland sentralsykehus beskrev tilstanden hans ved 22-tida lørdag kveld som alvorlig, men stabil.

Ulykken skjedde på E6 i Saltdal kommune. Til sammen 41 personer var ombord i bussen, som er en nederlansk turistbuss. I en 80-sone utenfor tettstedet Rogna veltet bussen, og ligger nå på siden av vegen.

- Ingen andre kjøretøy var involvert i ulykken, og vi vet foreløpig ikke grunnen til at bussen kjørte av vegen, sier Grønnås.

De tre andre skadde, to kvinner på henholdsvis 63 og 62 år, samt en annen mann på 61 år, ble lettere skadd og ligger til observasjon på sykehuset.