Valdres

Fire til sykehus etter gasslekkasje

En kvinne i 30-årene og tre barn er fløyet til Ullevål sykehus etter en gasslekkasje på en hytte. Tilstanden deres er ukjent.

Sju personer befant seg på hytta i Valdres der gasslekkasjen oppsto, opplyser Innlandet politidistrikt på Twitter. Politiet fikk melding om gasslekkasjen litt før klokka 05.00 tirsdag morgen.

En kvinne i 30-årene og tre barn ble fraktet til Ullevål universitetssykehus med luftambulanse. Politiet har gjort flere undersøkelser på stedet, men det er for tidlig å si noe om hva som forårsaket lekkasjen, opplyser politiet i en pressemelding rundt klokka 13.30.

- Skadeomfanget er foreløpig uavklart, men de legges inn til observasjon. Det har trolig vært en gasslekkasje fra et propankjøleskap, sier operasjonsleder Jan Egil Gilberg til VG.

I tillegg til at en kvinne og tre barn er fløyet til sykehus med luftambulanse, er også en mann sendt til legevakt for sjekk.

Gilberg forteller at ytterligere to personer i 70-årene kom uskadd fra hendelsen.

Politiet jobber nå videre med tekniske og taktiske undersøkelser i forbindelse med gasslekkasjen, og ber på generelt grunnlag publikum være varsomme med gassdrevet utstyr og sørge for god utlufting.