TILTALT: Nå er fire personer tiltalt etter at svenske Jonna Rask (26) ble drept i Oslo. Vennene til Jonna satte opp minneplakater utenfor leiligheten der hun ble drept i Fredensborgveien. Foto: Lars Eivind Bones / Dagbladet
TILTALT: Nå er fire personer tiltalt etter at svenske Jonna Rask (26) ble drept i Oslo. Vennene til Jonna satte opp minneplakater utenfor leiligheten der hun ble drept i Fredensborgveien. Foto: Lars Eivind Bones / DagbladetVis mer

Fire tiltalt etter at Jonna (26) ble drept på Fredensborg

To for drap, to for medvirkning til ran med døden til følge.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

(Dagbladet): En 29-årig svensk mann og en norsk 21-åring er tiltalt for å ha drept svenske Jonna Rask (26) i april i fjor, under særdeles skjerpende omstendigheter. De er også tiltalt for drapsforsøk på kjæresten hennes, som ble livstruende skadd.

I tillegg er to andre tiltalt for medvirkning til ran med døden til følge, og medvirkning til ran med skadefølge, melder NRK mandag kveld.

Strafferammen for draptiltalen er 21 års fengsel.

29-åringens forsvarer, Per Sjong Larsen, er ordknapp om tiltalen. Advokatene til de tre andre tiltalte mener alle at det ikke er grunnlag verken for drapstiltale eller ran med dødsfølge.

- Har erkjent Da de fire ble fengslet i mai i fjor gikk det av fengslingskjennelsene fram at alle de siktede skal ha vært i Fredensborgveien 14 for å begå et ran, da Jonna Rask ble drept og kjæresten hennes livstruende skadd.

Den hovedmistenkte 29 år gamle svensk-brasilianeren har innrømmet at han er gjerningsmannen. Mannen skal ha vært en perifer bekjent av Rask fra tidligere. Han er en kjenning av svensk politi.

Påtalemyndigheten mener ifølge NTB at 21-åringen hadde mulighet til å gripe inn og forsøke å stanse drapet, men gjorde det ikke.

- Hevnoppgjør En av de siktede, en norsk 26-åring, har forklart at han selv var utstyrt med øks og brekkjern, mens en av de andre hadde kniv.

En svensk 27-åring har i avhør fortalt at det skulle gjennomføres et innbrudd hos den drepte, og at de skulle holde dem som var i leiligheten «i sjakk».

Drapet på Rask skal ha vært et hevnoppgjør, i det som overfor Dagbladet ble betegnet som et narkomiljø.

Ifølge Dagbladets opplysninger var angrepet et hevnoppgjør med bakgrunn i en langvarig konflikt mellom samboerparet og de siktede om penger, hasj og marihuana.

- Kan komme videre Advokat Birgit Vinnes representerer de etterlatte etter Rask.

- De synes det er godt at tiltalen er klar og at man komme et skritt videre, sier Vinnes til Dagbladet.

- De har stor tillit til påtalemyndighetens vurderinger, og er fornøyd med at fire personer blir satt under tiltale, sier Vinnes.

TILBAKE PÅ ÅSTEDET: En av de fire tiltalte under rekonstruksjonen på åstedet på Fredensborg. Foto: Christian Roth Christensen
TILBAKE PÅ ÅSTEDET: En av de fire tiltalte under rekonstruksjonen på åstedet på Fredensborg. Foto: Christian Roth Christensen Vis mer