Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Nyheter

Mer
Min side Logg ut

Fire tiltalt for menneskehandel i Hedmark

Fire personer er tiltalt for menneskehandel etter at de skal ha truet flere kvinner til å prostituere seg i Hedmark. Alle de tiltalte nekter straffskyld.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Etterforskningen startet med en anmeldelse fra en kvinne i januar i fjor, melder NRK. En mann og en kvinne ble pågrepet og siktet for menneskehandel. I løpet av et år ble ytterligere fire personer siktet. Alle nekter straffskyld.

Nå er det tatt ut tiltale mot fire av dem for menneskehandel og organisert kriminalitet etter at flere kvinner skal ha blitt utnyttet til prostitusjon. For tre av dem omfatter tiltalen også heleri av rundt en million kroner. Ifølge tiltalen er pengene, som ble overført til Bulgaria, utbytte fra kriminelle handlinger.

- Min klient har hele tiden forklart at han har blitt utnyttet og mener at han ikke er involvert i den grad politiet mener. Han har erkjent at han har ført ut penger, men ikke noe utover det. Det blir spennende å se hvordan retten vurderer saken, sier forsvareren til en av mennene, Tom-Daniel Karlstad.

Kvinnene skal ha blitt lokket til Norge med løfter om penger til seg og familien, men skal i stedet ha blitt tvunget til prostitusjon og til å gi fra seg det meste av pengene de fikk for å selge sex.

(NTB)

Instagram Følg @dagbladet.no på Instagram

Lyst til å diskutere?

Besøk Dagbladet debatt!