Fire tiltalt for moskébråket

Knivstikking under særdeles skjerpende omstendigheter.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

(Dagbladet.no): 3. mars i år braket flere personer sammen i et slagsmål med kniver i moskéen i Urtegata i Oslo. Fire personer ble skadet i basketaket og nå er fire personer tiltalt for knivstikking.

Statsadvokaten i Oslo har nå tatt ut tiltale mot fire personer. Tiltalen lyder på legemsbeskadigelse med betydelig skade til følge og begått under særdeles skjerpende omstendigheter. Knivstikkingen foregikk inne i moskeen, skriver politiet i en pressemelding.

Politiet bekrefter at det har vært en langvarig konflikt mellom flere av partene involvert i knivslagsmålet. I ettertid har Grønland politistasjon og representanter fra blant annet imamene, det sittende styret i den omtalte moskéen og Islamsk råd deltatt aktivt som konfliktløsere og forebyggere.

Menigheten Central Jamaat-E Ahl-E Sunnat stammer fra den aller første muslimske menigheten som ble stiftet i Norge i 1976. Siden 1988 har de holdt til i Urtegata 11.

MIDT I DRAMAET: Oslo bystyres Arbeiderparti-representant Khalid Mahmodd var i moskéen under knivdramaet og ble angrepet. Foto: Harald Klungtveit
MIDT I DRAMAET: Oslo bystyres Arbeiderparti-representant Khalid Mahmodd var i moskéen under knivdramaet og ble angrepet. Foto: Harald Klungtveit Vis mer
HEFTIG KRANGEL: Politiet måtte rykke ut til moskéen i Urtegata to ganger for å stanse slåsskampen.