Fire tiltalt for Securitas-ran

En kvinne og tre menn er tiltalt, etter at kriminalpolitiet nå mener å ha oppklart to Securitas-ran med et samlet utbytte på 7,2 millioner kroner.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Alle de fire pesonene er tiltalt etter ranet i Nedre Eiker 2. juni i fjor med et utbytte på ca. 5,4 millioner kroner, mens to av de fire også er tiltalt for ranet på 'City' på Lillestrøm 26. april, som innbrakte 1,8 millioner kroner.

Subsidiært for Nedre Eiker-ranet er de fire tiltalt for heleri av ca. fem millioner kroner av ransutbyttet. Ifølge tiltalen ble millionbeløpet oppbevart i en leilighet på Tveita i Oslo 2.-3. juni.

Etter det Dagbladet får opplyst, er det modus, vitneforklaringer og tekniske funn som i det vesentlige ligger til grunn for den meget omfattende tiltalen på åtte sider.

Ved begge ranene ble Securitasvektere truet med automatvåpen. På Lillestrøm ble to rengjøringsassistenter også påsatt håndjern, før ranerne unnslapp i en stjålet bil.

Under etterforskingen har politiet beslagt automatvåpen, pistoler, magasiner og skarpe skudd, samt betydelige pengebeløp, etter det Dagbladet får opplyst.

Tiltalen omfattere også en rekke brudd på narkotikabestemmelsene, som oppbevaring av både hasj, amfetamin, heroin og kokain.

Av de tiltalte er to fra Drammens-distriktet, mens en er fra Ski. Fjerdemann er oppført uten fast bopel.

Statsadvokat Olav Helge Thue i Oslo, som har tatt ut tiltalen, opplyser til Dagbladet at de to grove ranene er slått sammen, fordi det delvis de samme personene som er tiltalt.

- Saken kommer opp for Eiker, Modum og Sigdal herredsrett, sier statsadvokaten.