NOTERER NAVN: Når noen er fire timer i Slottsparken, natt til lørdag, synes politibetjentene Henning og Ingrid det er greit å ta en sjekk. Foto: Håkon Eikesdal
NOTERER NAVN: Når noen er fire timer i Slottsparken, natt til lørdag, synes politibetjentene Henning og Ingrid det er greit å ta en sjekk. Foto: Håkon EikesdalVis mer

- Fire timer i slottsparken er mistenkelig

Voldtektsbølgen og cupfinale førte til økt politi i gatene, natt til lørdag.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

(Dagbladet): I går kunne justisminister Knut Storberget opplyse om at antall politifolk i gatene ville bli doblet denne helga.

Det er et veldig fokus på politiet og tiltakene mot alle overfallsvoldtektene som har skjedd i Norge det siste året. Det er også cupfinalehelg, og det er enormt mye mennesker i sentrum. Mennesker som er beruset.

Mer politi i gatene - Alt henger sammen. Vi skal ha fokus på cup, voldtekter, ran og lommetyver, sier innsatssjef for politiet i sentrum, Marius Gunnerud til Dagbladet.

Han kan fortelle at politiet i Oslo har større bemanning i gatene enn hva de vanligvis har.

- Vi har fått inn folk fra utrykningspolitiet, og folk er på overtid. Vi er fler en vi vanligvis er. Vi jobber som alltid, bare mer, sier han.

God dialog Når så mange mennesker trekker seg mot sentrum samles politiet også der. Det betyr at periferien kan bli litt mer øde. Men den økte bemanningen og det høye antallet Natteravner håper han fungerer preventivt.

- Vi prøver å være til stede over alt. Det er veldig positivt med voksne edruelige mennesker i miljøet, og vi har god dialog med Natteravnene, sier Gunnerud.

Patrulje Fra den mobile politistasjonen på Spikersuppa patruljerte politibetjentene Henning og Ingrid nærmiljøet av Karl Johan og Slottsparken i Oslo. Slottsparken har vært et utsatt område for overfallsvoldtekt.

Politibetjentene passer på at ingen sloss, og mindre saker som at det selges roser uten tillatelse. Det kan virke som lite blir gjort. Men mye av politiets arbeid er preventivt.

Slottsparken De tar også turen innom Slottsparken. Her snakket de med flere personer som satt alene, eller som virket beruset.
Kvelden var preget av utrolig sterkt oppmøte fra Natteravnene.

Natteravnene meldte fra om en person som hadde sittet alene fra klokken 12.

ROSEBESLAG: Det kan virke som lite. Men det er ikke lov å selge roser uten tilatelse. Det førte til inndragning for denne kvinnen. Foto: Håkon Eikesdal
ROSEBESLAG: Det kan virke som lite. Men det er ikke lov å selge roser uten tilatelse. Det førte til inndragning for denne kvinnen. Foto: Håkon Eikesdal Vis mer

- Vi gjør ingen antagelser. Men for meg er det mistenkelig at noen sitter alene i en park natt til lørdag i fire timer. Da går vi og noterer navn og nummer så vi har dette, sier Henning.

SLOTTSPARKEN: politi tar til gatene for å sikre hovedstaden etter den siste tidas mange voldtekter. Dette er politibetjentene Ingrid og Henning. Foto: Håkon Eikesdal
SLOTTSPARKEN: politi tar til gatene for å sikre hovedstaden etter den siste tidas mange voldtekter. Dette er politibetjentene Ingrid og Henning. Foto: Håkon Eikesdal Vis mer