Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Nyheter

Mer
Min side Logg ut

Fire timer på jobb og tre timer på toget

Slik er arbeidsdagen i det nyutflyttede Direktoratet for samfunnssikkerhet og beredskap.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

I hvert fall for folk som pendler fra Oslo, til Direktoratet for samfunnssikkerhet og beredskap (DSB) i Tønsberg, er arbeidsdagene lagt opp slik, melder Tønsbergs Blad.

For å lokke med seg kompetansen da DSB flyttet fra Oslo til Tønsberg, har direktoratet latt togreisen inngå i arbeidstida. Dermed er 34 av de ansatte bare på kontoret fra 09.30 til 13.30. DSB dekker også månedskortet, bortsett fra en egenandel på 500 kroner.

- Vi er stolte av ordningen, sier direktoratets leder Jon A. Lea til avisa.

- Alle har forpliktet seg til å jobbe på toget, slik at reisetiden inngår i den faktiske arbeidsdagen, sier rådgiver Ingvild Sørli i DSBs avdeling for Human Resources, til Tønsbergs Blad.

- De er utstyrt med nødvendig arbeidsredskap som gjør at de kan arbeide mens de reiser. Det er en forutsetning, forteller Lea.

- Vi får muligheten til å lese dokumenter og ta en del telefoner. Det er ikke optimalt å skrive på toget, men det går om vi må. Utfordringen er å legge opp arbeidsdagen på en fornuftig måte, sier en av direktorates pendlere, Hilde Bøen.

Av de 110 som var DSB-ansatte i Oslo valgte 34 å sa ja til dagpendling, mens fire gikk inn for ukependling. I tillegg har seks stykker å flytte til Tønsberg.

Vanskelige arbeidsforhold

- Å la pendlingen inngå i arbeidstiden, er helt nytt for meg, sier forskningsleder Aslaug Hetle ved Arbeidsforskningsinstituttet til Tønsbergs Blad.

- Det finnes ikke noe forskning på dette, men jeg vil tro det kan sammenlignes med åpne kontorlandskap fulle av støy. Man kan godt lese dokumenter, men arbeid som krever full konsentrasjon blir verre.

Utforsk andre nettsteder fra Aller Media