Fire trehus påtent i løpet av en time

To personer løp fra brennende søppeldunk. Kvinne i 80-årene berget ut.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

(Dagbladet.no): Politiet i Stavanger jakter en eller flere ildspåsettere etter en serie påsatte branner i den gamle trehusbebyggelsen i byen det siste døgnet.

I følge aftenbladet.no har øyenvitner til en av nattens fire branner fortalt politiet at to personer løp bort fra en brennende søppeldunk da de ble oppdaget.

I natt fikk Brannvesenet i Sør-Rogaland fire brannmeldinger i løpet av en time: mellom klokka 02.09 og 03.11. Det er fra noen minutter til et kvarters gangavstand mellom brannstedene.

Alle brannene har startet i søppeldunker eller containere tett opptil husvegger.  Også seint fredag kveld ble en container med materialer påtent nær sentrum.

Bare i ett av husene var det folk hjemme i natt.

 
En kvinne i  slutten av 80-årene ble berget ut. Hun skal ha fått lettere røykskader og er innlagt på sykehus
.

- Påsatt
- Alle brannene bærer preg av å være påsatt, uten at jeg kjenner til noen resultater av etterforskningen. Vi kalte inn mannskaper og materiell fra alle stasjonene rundt Stavanger og hadde kontroll med alle brannene selv om det kom nye meldinger mens vi holdt på med slokking andre steder, sier brigadesjef Ola Kluge i brannvesenet til Dagbladet.no.

Han var selv ute på slokkingsjobb i natt.

Foto: Arne Varhaug.
Foto: Arne Varhaug. Vis mer

- Det var på grensen til at vi kunne ha kontroll så mange steder, men det gikk bra. Det er veldig mye jobb og mange ukjente, farlige brannpunkter i slik gamle, ofte ombygde hus,  sier Kluge.

Slik kom brannmeldingene i natt:

- kl. 02.09: Musegaten 38

- kl. 02.25: Schives gate 43 - herfra løp to personer da de ble oppdaget.

- kl. 02.30: Breigata 9

- kl. 03.11: Hafrsfjord gate

Det var i Hafrsfjord gate den eldre kvinnen ble berget ut.

- Politiet setter i gang med tekniske undersøkelser i dag. Beskrivelsene tyder på at dette er påsatt, sier operasjonsleder Hans Torstensen i Rogaland politidistrikt til Dagbladet.no.

Fire trehus påtent i løpet av en time

Vindstille og raske meldinger

Han har da bare lest nattmannskapets logger fra brannene i Schives gate og Breigata/Breitorget.

Et langt større omfang av nattens branner i den gamle og tette trehusbegyggelsen ble begrenset av vindstille og raske meldinger fra folk som var ute på byen.