SKAL I FAKKELTOG:  Drapene i den svenske byen Trollhättan har skapt sterke følelser i lokalsamfunnet. Dette bildet er tatt av lørdagens minnestund holdt utenfor skolen Kronan i byen. Foto: ADAM IHSE / AFP PHOTO / TT NEWS AGENCY
SKAL I FAKKELTOG: Drapene i den svenske byen Trollhättan har skapt sterke følelser i lokalsamfunnet. Dette bildet er tatt av lørdagens minnestund holdt utenfor skolen Kronan i byen. Foto: ADAM IHSE / AFP PHOTO / TT NEWS AGENCYVis mer

Fire tusen i fakkeltog etter sverddrapene i Trollhättan

Demonstrerer mot ugjerningen.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Nærmere 4.000 mennesker er ventet å delta i en demonstrasjon søndag som det svenske ungdomspartiet Unge Venstre arrangerer i Trollhättan etter skoledrapene.

Demonstrasjonen innledes med fakkeltog, og det blir anledning for deltakerne til å uttrykke sine tanker og følelser om ugjerningen.

Lørdag samlet familier, venner og resten av lokalsamfunnet i Trollhättan seg til minnestund for ofrene etter angrepet ved Kronan skole.

I uken som kommer er det høstferie i Sverige og skolene holder stengt. Men førskole- og fritidsaktiviteter opprettholdes. Aktiviteter av denne typen på Kronan skole blir holdt et annet sted i byen, ifølge kommunens kommunikasjonssjef Peter Asp.

Skolen er fortsatt avsperret og det er uklart når den kan åpnes igjen.

Det var torsdag at 21 år gamle Anton Lundin Petterson drepte lærerassistenten Lavin Eskandar (20) og eleven Ahmed Hassan (15) med et sverd. To andre personer, en 41 år gammel lærer og en 15 år gammel elev, ble alvorlig såret og ligger fortsatt på sykehus.

Gjerningsmannen ble skutt av politiet og døde senere av skadene. Mange har beskrevet ham som en einstøing som viste sterk motstand mot innvandring og som hadde sterke nazisympatier.

Om lag 90 prosent av elevene ved skolen har utenlandsk bakgrunn.

(NTB)

Instagram Følg @dagbladet.no på Instagram